ŽENE I SAMOPOUZDANJE Razgovaraonica u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije 

Svrha Razgovaraonice je doprinos razvoju i unapređenju samopoštovanja i samopouzdanja, samopotvrđivanja i samopomoći te ojačavanje prilagodbenih kapacitete za život u sadašnjosti i budućnosti

 

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Mala Kuća organizira Razgovaraonicu 'Žene i samopouzdanje' koja će se održati 15. siječnja u 16,15 sati, Ulica Jelene Babić  18, Petrinja.
- Samopouzdanje je osobina koja privlači ljude više od zategnutog tijela ili skupe, moderne odjeće – kažu organizatori. 
- Većina nas uspijeva prebroditi najvažnije životne situacije uz zadovoljavajuću dozu samopouzdanja. No, čak i relativno samouvjerenoj osobi potrebna je s vremena na vrijeme nova doza samopouzdanja. Na svu sreću, put do veće sigurnosti i osobne sreće ne vodi isključivo preko psihijatrijskog kauča, niti operacijskog stola na plastičnoj kirurgiji. Razne dnevne zanimljive aktivnosti i osobitosti ponašanja mogu značajno utjecati na ego žene. O tome što činimo da bi se osjećale bolje i što činimo kako bi se uspješnije nosile sa svakodnevnim izazovima življenja bit će riječi na ovom susretu. 
Svrha razgovaraonice je doprinos razvoju i unapređenju samopoštovanja i samopouzdanja, samopotvrđivanja i samopomoći te ojačavanje prilagodbenih kapacitete za život u sadašnjosti i budućnosti. Razgovaraonicu vodi dr. sc. Daša Poredoš Lavor.
Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije osnovana je 14. svibnja 2003. godine kao samostalna, dragovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija u koju se dragovoljno udružuju djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom kod kojih postoje različita tjelesna, intelektualna i osjetilna oštećenja, a radi ostvarivanja povlastica temeljem članstva u Udruzi i ostvarivanja zakonom zajamčenih prava. 
Svoj rad temelji na vrijednostima društva u kojem svi imaju jednaka prava i jednake mogućnosti kao osnovu za osobni rast, održiv razvoj i opće dobro, na principima timskoga rada, dosljednosti i profesionalnosti, toleranciji i solidarnosti, uz poštivanje visokih etičkih načela u radu: ostvarivanje prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, jednakost, kompetentnost, tolerancija, transparentnost, nepristranost, odgovornost i povjerljivost.
Božica Ravlić

 

Povezane vijesti