SABOR RH Osnovana neformalna skupina 'Zastupnici protiv raka'

Cilj ove skupine saborskih zastupnika jest podizanje svijesti javnosti u borbi protiv raka, pružanje podrške oboljelima te promicanje bolje kvalitete života za one koji su pobijedili rak


U petak, 18. siječnja, u Hrvatskome je saboru osnovana skupina 'Zastupnici protiv raka', na inicijativu zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice te po uzoru na skupinu zastupnika koja pod istim nazivom djeluje u Europskome parlamentu (MEPs Against Cancer). Na čelu skupine saborskih zastupnika je Siniša Varga.
Cilj ove neformalne skupine zastupnika u Hrvatskome saboru jest podizanje svijesti javnosti u borbi protiv raka, pružanje podrške oboljelima te promicanje bolje kvalitete života za one koji su pobijedili rak.
 - Osnivanjem skupine želimo probuditi svijest javnosti u borbi protiv raka, pružiti podršku oboljelima te promicati bolju kvalitetu života za one koji su pobijedili rak.
Nakon kleveta, vrijeđanja i govora mržnje koji su nama i čitavoj javnosti ostavili gorak okus u ustima, želimo pokazati da postoje i oni koji mogu zajedno učiniti više u borbi protiv raka. Jer, rak ne bira po spolu, rodu, vjeri, naciji ili političkoj preferenciji – poručuje skupina zastupnika.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti