LJUBICA LUKAČIĆ Vlada čini sve kako bi osobe s invaliditetom našle svoje mjesto na tržištu rada

Centri za profesionalnu rehabilitaciju financirat će se namjenskim sredstvima koje poslodavci nisu uplatili vezano za kvotno zapošljavanje osoba s invaliditetom, kazala je saborska zastupnica


Saborska zastupnica HDZ-a Ljubica Lukačić u četvrtak je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo i pohvalila Vladu zbog uredbi kojima će se poboljšati položaj osoba s invaliditetom na tržištu rada, objavila je Hina.
- Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela uredbe o osnivanju centara za profesionalnu rehabilitaciju. Ti su centri bili osnivani prema Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, međutim, izmjenom tog Zakona osnivanje centara uređeno je na drugačiji način, odnosno sada ih osniva Vlada, dok su ranije osnivačke udjele imale  jedinice lokalne i regionalne samouprave - kazala je Lukačić.
- Ovim načinom Vlada je omogućila bolji i kvalitetniji rad, provođenje i organiziranje centara za profesionalnu rehabilitaciju, a osobama s invaliditetom i osobama s oštećenjem omogućila je bolju i kvalitetniju integraciju na tržište rada. Centri će se financirati namjenskim sredstvima koje poslodavci nisu uplatili vezano za kvotno zapošljavanje osoba s invaliditetom - pojasnila je Lukačić. 
Vjeruje da će se na ovaj način osobama s invaliditetom omogućiti bolje i kvalitetnije ulaženje na tržište rada, što je, dodaje, izuzetno važno i za što se već godinama borimo, a ovo je daljnji korak u toj borbi. 
- Vlada brzim korakom čini sve kako bi osobe s invaliditetom našle svoje mjesto na tržištu rada - zaključila je Lukačić.
Anita Blažinović / Hina

 

Povezane vijesti