GRAD ZAGREB Novo sanitetsko vozilo predano Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević

Da bi pacijenti mogli doći pravovremeno ovdje i dobiti adekvatnu medicinsku njegu, mi danas poklanjamo novo sanitetsko vozilo koje vrijedi puno više od 310 tisuća kuna – vrijedi spašen ljudski život, istaknuo je gradonačelnik Bandić

 

U petak je u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević gradonačelnik Grada Zagreb Milan Bandić predao ključeve novog sanitetskog vozila prof. dr. sc. Alemki Markotić, ravnateljici Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

- Da bi pacijenti mogli doći pravovremeno ovdje i dobiti adekvatnu medicinsku njegu, mi danas poklanjamo novo sanitetsko vozilo koje vrijedi puno više od 310 tisuća kuna – vrijedi spašen ljudski život - istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik je također dodao kako odnos Grada, gradskih, ali i državnih bolnica karakteriziraju partnerstvo i suradnja, što je danas i dokazano na djelu. Ideja i inicijativa je krenula od Gradskog ureda za zdravstvo – pročelnika Vjekoslava Jeleča te ravnateljice Klinike Alemke Markotić.

Želim da svi koji dođu u ovo sanitetsko vozilo budu izliječeni i prežive te da vozilo bude što manje u prometu, ali uvijek na usluzi - zaključio je gradonačelnik.
Zahvaljujem gradonačelniku, Gradu Zagrebu i Gradskom uredu za zdravstvo. Ovo je jedna vrijedna  donacija za našu Kliniku. Konačno imamo novog 'člana' našeg voznog parka - rekla je ravnateljica Markotić.

Ravnateljica je također naglasila  kako je ovo vozilo važno za brzi transport bolesnika u druge ustanove gdje treba raditi dijagnostičke pretrage te je, osim toga, prilagođeno i za prijevoz djece.

Na novinarski upit koliko je Gradski ured za zdravstvo zadovoljan politikom koju provodi u odnosu na gradske, ali i državne bolnice pročelnik Jeleč složio se s gradonačelnikom te je istaknuo: - Nikada se uistinu nije radila podjela, uskačemo i pomažemo gdje god je potrebno.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti