KRIŽEVCI Program osobne asistencije za osobe s invaliditetom vrijedan gotovo dva i pol milijuna kuna

Saborski zastupnik Branko Hrg rekao je da Križevci imaju 'biser koji pokazuje i dokazuje da osobe s invaliditetom mogu biti itekako korisne sebi, društvenoj zajednici, i napraviti vrijedne projekte'

 

Na konferenciji 'Usluge osobne asistencije' u Križevcima je u utorak predstavljen program sufinanciranja nepovratnim novcem iz Europskoga socijalnog fonda kojim se osigurava više od 2,4 milijuna kuna za zapošljavanje 15 osobnih asistenata za rad s osobama s invaliditetom.

U Križevcima je održana početna konferencija projekta 'Usluge osobne asistencije III' koji je u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.' sufinanciran nepovratnim novcem iz Europskoga socijalnog fonda. Riječ je o 2.453.550 kuna, a projekt obuhvaća usluge osobnih asistenata osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. 

Predviđeno je zapošljavanje 15 osobnih asistenata koji će biti izravno uključeni u rad s osobama s invaliditetom u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj županiji i gradu Zagrebu.

Nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom iz Križevaca, a projekt traje 30 mjeseci.

Predsjednik te križevačke Udruge Petar Gatarić rekao je da tim projektom nastavljaju pružati osobnu asistenciju osobama s najtežim stupnjem invaliditeta. 

Saborski zastupnik Branko Hrg istaknuo je da Križevci mogu biti ponosni na takvu udrugu i podupirati te projekte.

- Sve drugo radi Udruga osoba s invaliditetom. Ovo je udruga koja je svojim radom i angažmanom na prvome mjestu u Križevcima, ali i među vodećim udrugama u Hrvatskoj po projektima za koje su dobivena financijska sredstva kako bi se pomagalo osobama s invaliditetom i omogućilo njihovo uključivanje u zajednicu i normalan život - rekao je Hrg.

Dodao je da Križevci imaju 'biser koji pokazuje i dokazuje da osobe s invaliditetom mogu biti itekako korisne sebi, društvenoj zajednici, i napraviti vrijedne projekte'.

Križevačkoj Udruzi osoba s invaliditetom na projektu su čestitali ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Križevcima Sanja Jakopović i pročelnik gradskoga Upravnoga odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, a projekt je predstavio novinar Marinko Petković.

Hina