PANTOVČAK Predsjednica Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih

Svojim uspjesima dokazali ste da su sportaši s invaliditetom jednaki svim ostalim sportašima, jer svojom predanošću i kontinuiranim radom svakodnevno promičete granice vlastite izdržljivosti, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović

 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike Hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, aktualne svjetske prvake.

 Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih, na čelu s izbornikom Mariom Sirotićem, obranila je naslov na Svjetskom rukometnom prvenstvu za gluhe u Brazilu 2018. godine, svladavši reprezentaciju Rusije. Isto tako, gluhi rukometaši aktualni su europski prvaci te osvajači brončanog odličja na posljednjim Olimpijskim igrama gluhih.

Čestitavši hrvatskim rukometnim reprezentativcima gluhih na sportskim rezultatima, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako su svojim uspjesima dokazali da su sportaši s invaliditetom jednaki svim ostalim sportašima, jer svojom predanošću i kontinuiranim radom svakodnevno promiču granice vlastite izdržljivosti.

Hrvatskom sportskom savezu gluhih, nacionalnom sportskom savezu koji okuplja sportske saveze, društva i klubove gluhih osoba sa područja cijele Hrvatske, hrvatskim sportašicama i sportašima s invaliditetom, osim zapaženih rezultata, predsjednica je zahvalila na promociji i popularizaciji sporta kod osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti