ZAGREB Skup na temu 'Razumna prilagodba u sustavu zdravstva' kao obveza prema Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom

Žene s različitim vrstama invaliditeta predstavit će svoja iskustva prilikom korištenja zdravstvenih usluga, najavljeno je na web stranici Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Na web stranici posi.hr Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, povodom Međunarodnog dana žena najavljen je skup pod nazivom 'Razumna prilagodba u sustavu zdravstva', koji se održava danas od 9 do 12 sati u prostoru Tribine Grada Zagreba, na Kaptolu 27.

Skup u okviru Kampanje 'I dalje aktivne i uključene' organiziraju Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom u suradnji sa SOIH-om – Mrežom žena s invaliditetom.

- Na skupu će se kroz izlaganja predstaviti razumna prilagodba u sustavu zdravstva kao obveza prema Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom, te koliko je obuhvaćena nacionalnim zakonodavstvom i strategijama, a posebice koje su preporuke pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Žene s različitim vrstama invaliditeta predstavit će svoja iskustva prilikom korištenja zdravstvenih usluga – najavljeno je.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti