UDRUGA OSMIJEH Kobila Dorina nova je zvijezda terapijskog jahanja i ljubimica djece s teškoćama u razvoju

Humanitarna akcija 'Veliko srce za veliki osmijeh' održana je prošle godine u Tjednu kretanja s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za kupnju novog konja i podršku provedbi programa terapijskog jahanja

 

Početak tjedna u Udruzi Osmijeh – terapijsko jahanje bio je i više nego običan ponedjeljak. Naime, kobila Dorina, koja je kupljena po završetku  humanitarne akcije 'Veliko srce za veliki osmijeh', odradila je svoje prve terapije u Udruzi Osmijeh.

Djeca s teškoćama u razvoju, korisnici usluga koje pruža ova koprivnička udruga, oduševljena su kobilom Dorinom koja se već pokazala kao sjajna partnerica u terapijskom jahanju.

Podsjetimo, humanitarna akcija 'Veliko srce za veliki osmijeh' održana je prošle godine u Tjednu kretanja s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za kupnju novog konja i podršku provedbi programa terapijskog jahanja. Prikupljenim sredstvima kupljena je kobila Dorina, jahača oprema te je tri mjeseca sufinancirana mjesečna članarina za korisnike programa.

Jednodnevna aktivnost kretanja od koprivničkog trga do Šoderice stvorila je osjećaj zajedništva u lokalnoj zajednici zadobivši podršku velikog broja građana, članova raznih udruga, pravnih osoba, medija, lokalne i regionalne samouprave te niza institucija. Jedna od najvećih vrijednosti ove akcije upravo je razvijanje i promoviranje volonterstva koje je u ovoj akciji bilo nemjerljivo jer su apsolutno sve aktivnosti bile odrađene na volonterskoj bazi.

Klaudija Klanjčić

 

 

Povezane vijesti