ŠIBENIK Legendarni Kultur Shock gostuje na manifestaciji 'Kulturaljka'

Poseban gost na koncertu u Šibeniku bit će im reper Edo Maajka, koji će s njima na pozornici izvesti nekoliko zajedničkih pjesama

 

Trotjedna glazbeno-kulturna manifestacija "Kulturaljka" započinje u Šibeniku 4. travnja, u sklopu čega će po prvi put u tom gradu nastupiti američki bend Kultur Shock, izvijestili su u utorak iz udruge P.A.R.K.

Od 4. do 21. travnja u Šibeniku se održava "Kulturaljka", a trotjedni program započinje otvaranjem prve samostalne izložbe splitskog umjetnika Davora Dedića "Samo urbano" u klubu Azimut. Nakon toga će 12. travnja u istom klubu nastupiti koprivnički folk-rock bend Ogenj, dobitnici dva Porina za najboljeg novog izvođača i najbolji etno album, stoji u priopćenju organizatora.

Osim glazbenih događanja, dodaju iz P.A.R.K.-a, u sklopu "Kulturaljke" održava se javna tribina, a 6. travnja o uvali Martinska razgovarat će predstavnici festivala koji će se tamo održati ovoga ljeta.

Koncertno finale manifestacije je 20. travnja kada svoju europsku turneju američki bend Kultur Shock završava koncertom u Šibeniku.

Kultur Shock jedan je od predvodnika gypsy-punk glazbenog vala, osnovan je 1996. u Seattleu pod vodstvom Srđana Jevđevića. Grupa je do sada objavila osam studijskih i tri live albuma, odsvirali su tisuću koncerata širom svijeta na više od 40 europskih, desetak sjevernoameričkih i nekoliko azijskih turneja, navode organizatori.

Poseban gost na koncertu u Šibeniku bit će im reper Edo Maajka, koji će s njima na pozornici izvesti nekoliko zajedničkih pjesama.

Koncert se održava u centru grada, u nedovršenom objektu između željezničkog i autobusnog kolodvora, popularno nazvanom "šibenski Importanne".

Hina

 

Povezane vijesti