OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA Projekt koji primarnu zdravstvenu zaštitu čini dostupnijom osobama s invaliditetom

Infrastrukturni radovi vrijedni su osam milijuna kuna, a oprema 13 milijuna kuna, s time da  Europska unija dodjeljuje 20 milijuna kuna

 

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić prošli je tjedan potpisao ugovore o nabavi medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme u okviru projekta 'Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije'. Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor za UZV opremu potpisao je s tvrtkom Medial d.o.o. Zagreb (ukupna cijena ponude je 2.220.991,25 kuna), a za kardiološko-pulmološku opremu s tvrtkom Kardian d.o.o. Zagreb (3.115.341,25 kuna).

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 23.899.295,09 kuna koji se provodi od 1. prosinca 2017. godine i traje do 1. lipnja 2020. godine. Infrastrukturni radovi vrijedni su osam milijuna kuna, a oprema 13 milijuna kuna, s time da je iznos bespovratnih sredstava koji dodjeljuje Europska unija 20 milijuna kuna (85 posto). Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sudjeluje u projektu s 2,47 milijuna kuna, a ostatak od 1,40 milijun kuna sufinancira Osječko-baranjska županija.

- Danas smo potpisali ugovore o nabavi opreme u vrijednosti 5,3 milijuna kuna, što je dio od opreme ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna, dok je za građevinske radove, dogradnju i proširenje ambulanti izdvojeno osam milijuna kuna. Do kraja ljeta projekt će biti u cijelosti završen te ugrađena oprema za dostupniju primarnu zdravstvenu zaštitu u svim domovima zdravlja na području Osječko-baranjske županije - rekao je župan Anušić.

Projekt 'Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije' usmjeren je poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima Osječko-baranjske županije čime će se smanjiti broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice u tim područjima za najmanje 15 posto u bolnice u Osijeku i Našicama. Također će se poboljšati uvjeti za potrebe pružatelja primarne zdravstvene zaštite u svih šest domova zdravlja i kod koncesionara primarne zdravstvene zaštite s područja Osječko-baranjske županije putem ulaganja u opremu i infrastrukturna ulaganja.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti