DOBRA VIJEST Prva splitska mapa pristupačnosti lokacija za osobe s invaliditetom

Ovo je projekt na kojem su gotovo u potpunosti radili mladi koji su osvještavali potrebe osoba s invaliditetom, učili o svom gradu, razvijali kreativnost, stjecali iskustva iz područja promocije i marketinga te unaprjeđivali i prepoznavali svoje interese i talente, kaže Anđela Prnjak, voditeljica projekta

 

U subotu je u Splitu predstavljena MyMap mapa - drugačija mapa Splita kojoj je jedna od posebnosti da je prva karta 'grada pod Marjanom' koja nudi informacije o pristupačnosti lokacija osobama s invaliditetom.

- S jedne strane ova mapa je pozitivan doprinos Info zone splitskom turizmu. Kao i s našim online kalendarom događanja na portalu infozona.hr, smatramo da s mapom, koja će ponuditi puno više informacija od adresa muzeja i galerija, popunjavamo veliku prazninu u sadržaju splitske turističke ponude - kažu autori mape. 

- Ovo je projekt na kojem su gotovo u potpunosti radili mladi koji su kroz projekt osvještavali potrebe osoba s invaliditetom, učili o svom gradu, razvijali kreativnost, stjecali iskustva iz područja promocije i marketinga te unaprjeđivali i prepoznavali svoje interese i talente. Zbog ograničenog prostora na mapu nisu mogle stati sve lokacije i dodatni sadržaji koje smo planirali, ali možda će se nešto od toga naći u novom izdanju mape koje planiramo već za godinu dana. Uz neizbježne priče o Marjanu i Palači, duhovite upute o ponašanju i mali rječnik lokalnog govora, ovog puta smo pozornost posvetili sportskim uspjesima, a gostima smo dali povoda da se zainteresiraju i za priču o Splitu 3, ali i arhitekturi u drugim dijelovima grada. Svaki detalj mape je dobro promišljen pa na mapi ni vepar Špiro ne stoji slučajno iznad Marjana, nego čeka gosta da ostvari kontakt s lokalcem kako bi mu on usmeno objasnio značenje - objasnila je Anđela Prnjak, voditeljica projekta.

Kao volonteri u timu sudjelovali su i Valentina Mić Plučić, Andrea Jakus, Barbara Bakota, Ivan Relja, Frane Peruzović, Baldo Đanović, Petar Jerkan, Duje Matas, Toni Šimundža, Anthony Derro, Ives Cikatić i Maja Jurković. Vizualno oblikovanje mape potpisuje poznati splitski dizajnerski dvojac - Mišo Komenda i Karlo Kazinoti. Mape se mogu nabavit u splitskim kafićima, restoranima, hotelima i hostelima, a veće količine mapa besplatno se mogu preuzeti u Klubu Zona na splitskom Šperunu.

Više informacija o projektu može se pročitati na poveznici mapa.infozona.hr
Goran Biličić

 

Povezane vijesti