ŠIBENIK Projekt koji promovira samozaštitno ponašanje ranjivih skupina, uz ostale i osoba s invaliditetom

'Dan kao san' program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom

 

 Prošlog je tjedna, u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, upriličen edukativno-preventivni program 'Dan kao san', u organizaciji Policijske uprave i Grada Šibenika.

Uz zamjenika župana i druge brojne goste, projektu su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić i načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Ovaj edukativno-preventivni program ima za cilj senzibilizirati građane o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu i važnosti samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete raznih prevaranata, a time i žrtve kaznenih djela. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom.

Sam projekt se temelji na glazbeno-scenskom izričaju te su okupljeni imali prilike pogledati edukativnu predstavu pod nazivom 'Prevareni' u kojoj su gledatelji na zanimljiv, neposredan i duhovit način uz pomoć profesionalnih glumaca Perice Martinović, Ankice Dobrić, Pere Jurićića i Ivana Đuričića imali prilike naučiti o raznim oblicima prijevare, problemima nasilja ali i ostalim svakodnevnim životnim situacijama s kojima se posebice susreću građani treće životne dobi.

Program je dodatno obogaćen iluzionističkom sekvencom pod nazivom 'Stanimo na kraj džeparima' u izvedbi Mak teatra te glazbenim varijacijama na središnju temu programa u izvedbi glazbenika Dejana Kuzmanoskog.

Anita Blažinović