POU ČAKOVEC Projekt vrijedan gotovo dva milijuna kuna za bolje pozicioniranje ranjivih skupina na tržištu rada

Uskoro slijede besplatne edukacije za nezaposlene osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 godine i osobe s invaliditetom

 

Pučko otvoreno učilište Čakovec s partnerima započinje provoditi vrijedan projekt iz područja turizma pod nazivom Gastroturisteduca.

Projekt Gastroturisteduca - Gastronomskom i turističkom edukacijom poboljšati pristup ranjivim skupinama u sektoru turizma i ugostiteljstva na tržište rada Međimurske i Zadarske županije vrijedan je 1.993.414,99 kuna. Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca.

U srijedu je potpisan ugovor između Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog otvorenog učilišta Čakovec. Uskoro slijede besplatne edukacije za nezaposlene osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 godine i osobe s invaliditetom.

- Ovim projektom doprinosimo smanjenju nezaposlenosti osoba u nepovoljnom položaju u obje županije. Izradit ćemo četiri nova programa osposobljavanja iz područja turizma i ugostiteljstva, a osposobit ćemo pedesetak nezaposlenih osoba i mentora te predavača u području obrazovanja odraslih. Opremit će se učionice informatičkom opremom i izraditi on-line platforma za provođenje programa, a Učilišta i hoteli partneri zajedničkim će snagama ojačati vlastite kapacitete te pridonijeti obrazovanoj i kompetentnoj radnoj snazi u obje županije - kažu iz POU Čakovec.

Informacije o besplatnim programima uskoro će biti objavljene na mrežnoj stranici Učilista (pou-cakovec.hr).

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti