ZAKLADA 'HRVATSKA ZA DJECU' Dodjela novčanih potpora u slučaju višestrukog poroda

Financijskim planom za 2019. godinu za predmetnu potporu Zaklada je odobrila ukupno 400.000 kuna

 

Kako je objavljeno na web stranici Zaklade 'Hrvatska za djecu' (u daljnjem tekstu: Zaklada), obavještavaju se fizičke osobe (obitelji) koje su podnijele zahtjev za dodjelu novčane potpore u slučaju višestrukog poroda (u daljnjem tekstu: Zahtjev) da je Zaklada svojim Financijskim planom za 2019. godinu za predmetnu potporu odobrila ukupno 400.000 kuna.

Slijedom navedenog, svi zahtjevi koje će Zaklada zaprimiti zaključno do 8. svibnja 2019. bit će obrađeni, a sredstva će se isplaćivati po datumu primitka, sve do trenutka ispunjenja raspoložive financijske kvote za tu vrstu potpore - sve u slučaju da udovoljavaju propisanim uvjetima i da je dokazna dokumentacija potpuna.

Svi ostali zahtjevi, koje će Zaklada zaprimiti od 9. svibnja 2019. nadalje, neće biti obrađeni niti isplaćeni jer je raspoloživa financijska kvota za tu vrstu potpore (novčana potpora u slučaju višestrukog poroda) za 2019. godinu ispunjena.

- Napominjemo, ukoliko se tijekom zadnjeg kvartala 2019. godine ukaže prilika za izmjenu i dopunu Financijskog plana te se time ostvari mogućnost ponovne isplate potpore u slučaju višestrukog poroda, prioritet će imati obrađeni, a neisplaćeni Zahtjevi zaprimljeni do 8. svibnja 2019. (sve u slučaju da udovoljavaju propisanim uvjetima i da je dokazna dokumentacija potpuna) – pojašnjavaju iz Zaklade.

Zaklada poziva da zainteresirani prate njihovu službenu web stranicu www.zhzd.hr te podsjeća da se također dodjeljuju i ostali oblici novčanih potpora za fizičke osobe i obitelji u potrebi.  

Klaudija Klanjčić