ZAGREB Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama pod motom 'Stavi naočale – promijeni pogled'

U sklopu programa predstavit će se osobe s intelektualnim teškoćama sa svojim kulturno-umjetničkim nastupima, a na štandovima će izložiti svoje kreativne ručne radove

 


Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama ove će godine obilježiti Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama pod motom 'Stavi naočale – promijeni pogled', 16. svibnja s početkom u 9 sati, u Parku Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu.

Okrugli stol  na temu 'Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada – pitanja i odgovori', održat će se u 11 sati, Ilica 113, u prostoru 4Sobe Kreativni laboratorij.

Svečano obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradonačelnika Grada Zagreba u okviru provođenja aktivnosti Centra znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U sklopu programa predstavit će se osobe s intelektualnim teškoćama sa svojim kulturno-umjetničkim nastupima, a na štandovima će izložiti svoje kreativne ručne radove. U tijeku cjelodnevnog događanja prisutne će zabavljati glazbeni program uz koji će svi moći zaplesati.
Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama osnovan je 1957. u Zagrebu kao Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama.

Od svojih početaka član je Međunarodne lige nacionalnih saveza osoba s mentalnim hendikepom (ILSMH), što je današnja globalna organizacija za pitanja intelektualnih teškoća Inclusion International.

Od 2006. godine član je europske podružnice Inclusion Internationala, Inclusion Europe, iako su zbog nedostatka sredstava te aktivnosti privremeno u stanju mirovanja. Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama okuplja 31 temeljnu udrugu i 40 klubova za osobe s intelektualnim teškoćama s više od deset tisuća članova.

Božica Ravlić

 

 

 

Povezane vijesti