ZAGREB Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom

Sudionici će moći čuti nekoliko izlaganja na teme bitne za OSI populaciju, među ostalim i 'Regulacija radnog odnosa zaposlenika udruga osoba s invaliditetom' te 'Doprinos udruga osoba s invaliditetom u razvoju izvaninstitucionalnih oblika skrbi'

 

Hrvatski savez udruga osoba s tjelesnim invaliditetom i ove će godine organizirati, šesti po redu, Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom.

Skup će se održati 20. i 21. svibnja u zagrebačkom Hotelu I, a okupit će brojne stručnjake za prava i društveni položaj osoba s invaliditetom, uz ostale saborsku zastupnicu Ljubicu Lukačić te pravobaniteljicu za OSI Anku Slonjšak.

Cilj Simpozija je educirati voditelje lokalnih udruga osoba s invaliditetom o doprinosu i mogućnostima lokalnih udruga u razvoju mreže izvaninstitucionalnih usluga za osobe s invaliditetom u svrhu jačanja kapaciteta lokalnih udruga i kreiranja prilike za razvoj suradničkih odnosa različitih pružatelja usluga. Sudionici će moći čuti nekoliko izlaganja na teme bitne za OSI populaciju, među ostalim i 'Regulacija radnog odnosa zaposlenika udruga osoba s invaliditetom' te 'Doprinos udruga osoba s invaliditetom u razvoju izvaninstitucionalnih oblika skrbi'.

Simpozij financijski podržava Ministarstvo za demograiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Klaudija Klanjčić

 

 

Povezane vijesti