TRKAČKI KAMP START Manifestacija u sklopu koje osobe s amputacijom mogu učiti trčati uz Marija Mlinarića

Prvi dan kampa održat će se u subotu 25. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, dok je nedjelja 26. svibnja rezervirana za druženje i trening na zagrebačkom Jarunu

 

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) drugu godinu zaredom organizira 'Trkački kamp START 2019.' s ciljem pružanja mogućnosti i podrške osobama s amputacijom, kako bi mogle provoditi aktivan stil života i preuzeti odgovornost o svom zdravlju. Riječ je o hvalevrijednoj manifestaciji u sklopu koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta imaju priliku učiti trčati.

Prvi dan kampa održat će se u subotu 25. svibnja u Atletskoj dvorani Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, dok je nedjelja 26. svibnja rezervirana za druženje i trening na zagrebačkom Jarunu, uz poznatog hrvatskog kondicijskog trenera i voditelja Marija Mlinarića.

- Organiziranjem Trkačkog kampa START želimo omogućiti osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala sudjeluju aktivno u tjelovježbi, jer vjerujemo da ona povećava samopoštovanje, potiče neovisnost i poboljšava kvalitetu života. Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga ovakvim događanjima želimo osvijestiti javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama - poručila je predsjednica UAZ-a i višestruko nagrađivana paraolimpijka Ana Sršen.

 

Trkački kamp START je manifestacija tijekom koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta uz podršku multidisciplinarnog tima atletskih trenera, trkača, fizioterapeuta i ortopedskih tehničara imaju priliku učiti trčati uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala, koja nadomještaju tjelesno oštećenje i omogućuju integraciju u sportski aktivan život.

Udruga UAZ poziva osobe s amputacijom da se uključe u ovakve i slične projekte kojima je cilj ukazati na mogućnosti koje mogu ostvariti ako im se pruži prilika.

Više o Udruzi osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije potražite na www.amputirani.com.hr.

Damir Fatušić