VELIKI USPJEH Inkluzivna farma UOSI Sisačko-moslavačke županije među tri najbolja projekta

Inkluzivna farma, kao model budućeg mjesta za poludnevni boravak i život osoba s invaliditetom, prepoznat je kao inovativna ideja i način da se životi djece i mladih s invaliditetom učine boljima

 

Tele2 Hrvatska i Zaklada Reach for Change odabrali su Inkluzivnu farmu Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije među tri najbolja projekta u 2019. godini koji potiču razvoj inovacija usmjerenih na dobrobit djece u Hrvatskoj, te farme kao primjer socijalnog poduzetništva u zajednici, javlja portal 53.

Pobjednici su Lina Daxini i projekt MIHA - mobilna aplikacija i interaktivne radionice za učenje hrvatskog znakovnog jezika za djecu, Siniša Senad Musić i projekt RoUm - utjecaj na promjenu pristupa inkluziji Roma u obrazovanju i prelasku na tržište rada kroz proizvodne, informatičke i edukativne radionice te Ivana Šalić i projekt Inkluzivna farma - mjesto za boravak i neovisno življenje djece s teškoćama u psihofizičkom razvoju.

Kroz natječajni proces, jedinstven u Hrvatskoj, tijekom proteklih mjeseci Ivana šalić, koja je kao nositeljica prijave i predstavnica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije kroz nekoliko selekcijskih postupaka stigla do finala, proglašena je od strane izborne komisije 'Lidericom promjena' i podržavat će njen daljnji razvoj kroz inkubator program.

Sam projekt Inkluzivne farme, kao model budućeg mjesta za poludnevni boravak i život osoba s invaliditetom, prepoznat je kao inovativna ideja i način da se životi djece i mladih s invaliditetom i razvojnim teškoćama učine boljima, svrsihodnijima i da sama farma postane danas sutra primjer socijalnog poduzetništva u svojoj zajednici.

Zaklada Reach for Change tako će, sa svojim suradnicima i partnerima, slijedećih mjeseci pružiti pomoć Ivani Šalić i cijelom projektnom timu financijsku podršku od 180 tisuća kuna i uz to, kroz Inkubatorski program, još dodatno podučavanje, treniranje i razvoj alata u područjima poput strateškog planiranja, evaluacije utjecaja i liderstva. Budući da je stvaranje održivih poslovnih modela temeljni izazov većini društvenih inicijativa, Zaklada posvećuje posebnu pažnju prijenosu vještina iz poslovnoga na društveni sektor. Stoga povezuju socijalne poduzetnike s osobnim savjetnicima iz svojih korporativnih partnera koji im pružaju poslovnu ekspertizu i strateške savjete.

Prolazak kroz opsežan izborni proces Reach for Change služi kao svojevrsni pečat odobrenja te u mnogim slučajevima imenovanje liderom promjene otvara vrata novim mogućnostima i ulagačima. Tele 2 i Zaklada Reach for Change posjeduje značajnu mrežu korporativnih partnera i suradnika, uključujući potencijalne ulagače, kontakte iz medija i druge vrijedne kontakte. Ona uključuje i Ivanu Šalić u njihov globalni tim lidera promjene. Sjednice na kojima lideri promjene rade skupa i uče jedni od drugih održavaju se redovito.

Vjerodostojnost i legitimnost ključni su faktori uspjeha za socijalne poduzetnike u ranim fazama, a projekt Inkluzivne farme,  Ivana Šalić i sama Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije  su dobile veliko priznanje i podršku.

Anita Blažinović i Božica Ravlić

 

Povezane vijesti