KORČULA Otvorena prva plaža s dizalom za osobe s invaliditetom

Radi se o javnoj plaži s više od 1600 četvornih metara šetnice, posebnom ambijentalnom rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom, hortikulturalnim uređenjem te VIP zonom

 

Zamjenik Dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo nazočio je otvaranju plaže 'Port 9' u Korčuli. Riječ je o prvoj plaži u Korčuli koja je dobila koncesiju Županije na deset godina, a radi se o novouređenoj, javnoj plaži s više od 1600 četvornih metara šetnice, posebnom ambijentalnom rasvjetom, dizalom za osobe s invaliditetom, hortikulturalnim uređenjem te VIP zonom, a u kojoj će moći uživati gosti Port 9 Resorta, kao i ostali posjetitelji Korčule i lokalno stanovništvo, javlja portal Morski.hr.

Cebalo je ovom prilikom istaknuo kako mu je zadovoljstvo vidjeti uređenu plažu.

– Kada se prisjetimo kako je ovaj prostor izgledao prošle godine, zadovoljstvo mi je osvrnuti se oko sebe i vidjeti kako ovo izgleda danas. Ja sam uvjeren da će ovo biti jedan dobar primjer kako ćemo u budućnosti upravljati pomorskim dobrom na području grada Korčule. Zasigurno će ova plaža povećati i obogatiti ponudu, kako samog resorta, tako i grada Korčule u cjelini. Želim vam mnogo uspjeha u radu, mnogo zadovoljnih gostiju, a svima nama još jednu uspješnu turističku sezonu – kazao je Cebalo.

Nakon velike investicije u smještajne kapacitete Port 9 Resorta 2017. godine od 75 milijuna kuna, HTP Korčula intenzivno ulaže u dodatne sadržaje te ovogodišnjom investicijom u iznosu od dva milijuna kuna prve faze uređenja plaže nastavlja kontinuirani razvoj Korčule kao destinacije.

Dobre uzlazne turističke rezultate bilježi i Korčula pa je tako tijekom prvih pet mjeseci ostvareno 4,5 posto više dolazaka i 1,5 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. Bilježi se rast noćenja i na razini Dubrovačko – neretvanske županije od 9,13 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

U sklopu uređenja plaže postavljena je i mapa Instagram lokacija kako bi gosti na svom odmoru mogli zabilježiti nezaboravne trenutke na Korčuli. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a na mapi je označeno sedam lokacija unutar resorta namijenjenih isključivo za fotografiranje, a koju svaki gost dobije prilikom dolaska.

Uz plažu, svečano je otvorena i Art galerija koju će tijekom sezone krasiti samostalne izložbe renomiranih hrvatskih autora poput Charlesa Billicha, Željka Senečića, Nine ErGott i Jasminke Škalić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti