ROTARY KLUB ZAGREB Humanitarna akcija 'Moja učiteljica zove se Nada'

Cilj akcije je dugoročno i nesebično pomagati potrebitim pojedincima i skupinama u sredini u kojoj živimo i djelujemo

 

U tijeku je humanitarna akcija 'Moja učiteljica zove se Nada', u organizaciji Rotary kluba 1242 Zagreb.

 Navedeni Klub već četvrtu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju pod brandom Pokaži ljubav, koja ima za cilj dugoročno i nesebično pomagati potrebitim pojedincima i skupinama u sredini u kojoj živimo i djelujemo. Kako organizatori ističu, nakon akcije za 'Školu u bolnici' 2017. godine, koja je kao korisnika pomoći imala Osnovnu školu Izidora Kršnjavoga i koja je ostvarila odličan uspjeh, želja im je ove i sljedećih godina nastaviti pomagati svim postojećim školama u Hrvatskoj koje organiziraju program 'Škola u bolnici'.

Naime, Rotary klub 1242 Zagreb je 2017. godine odlučio u svom djelovanju u trogodišnjem razdoblju pomoći pri opremanju svih škola u bolnici u Republici Hrvatskoj po najvišim svjetskim standardima. Svrha projekta je osvijestiti javnost o problemima s kojima se susreću učenici, senzibilizirati javnost te prikupiti sredstva za opremanje e-učionice, kako bi im se olakšala svakodnevnica za vrijeme teških bolničkih dana. Nova će učionica djeci omogućiti odmak od liječenja, smanjiti zaostatke za tekućim gradivom, olakšati nastavak školovanja za vrijeme terapija tijekom kojih je potrebna stroga izolacija te ubrzati povratak u školske klupe kad se oporave i vrate uobičajenim životnim aktivnostima.

U skladu s Rotary ciljevima prvenstveno time pomažu djeci u potrebi, a zatim i učiteljima koji s tom djecom provode vrijeme u njihovoj najosjetljivijoj fazi.

Kao što su objavili iz Rotary kluba, 2018. godine su prikupili 442 tisuće kuna i iste predali školi u bolnici u zagrebačkoj Klaićevoj, nakon čega je uslijedilo opremanje i nabava pametnih ploča, tableta te druge potrebne infrastrukture. Ove su godine zajedno s Rotary klubom Split Novi prikupili i uručili donaciju od 196.020,83 kuna te iste predali školi u bolnici u Splitu.

Rotary klub 1242 Zagreb osnovan je u lipnju 2014. godine te trenutno broji 35 člana. ​

Više o potrebama pojedinih škola/bolnica snimili su video materijale, koje možete pronaći na web stranici www.pokaziljubav.hr, gdje su također informacije kako se možete uključiti u projekt.

Ove godine koncentracija im je na školama i bolnicama u Osijeku i Zagrebu.

Svi koji se žele uključiti u akciju, mogu uplatiti sredstva na IBAN: HR0923900011500145643.

Klaudija Klanjčić