KIŠNI ČOVJEK Humanitarna utrka čiji su prihodi namijenjeni Centru za autizam

Nije važno trčite li brzo ili polako, nije važno ni trčite li ili samo hodate, važno je da pomognete!, poručuju organizatori utrke

 

Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija i ove godine pozivaju trkače Zagreba i Hrvatske da humanitarnom utrkom obilježe Međunarodni dan sportskih novinara – 2. srpnja 2019.   Start utrke na 5 km je 2. srpnja (utorak) na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18,30 sati.

Ovogodišnja humanitarna utrka se zove 'Kišni čovjek',  jer donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu, a prihod je namijenjen programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života. Za utrku se možete prijaviti preko portala Trčanje.hr ili uplatom startnine na savskom nasipu na dan utrke.

- Za odrasle i starije osobe s invaliditetom, poput autizma, rijetko se provode humanitarne akcije i u tome vidimo značaj ove inicijative, jer je noćna mora svakog roditelja s djetetom s teškoćama u razvoju upravo briga za to dijete kad odraste, a roditelji ostare. Tko će se brinuti o tom čovjeku?  Tko će mu pomoći? Pa, mi! Ovom utrkom doniramo Centar za autizam za kupnju potrebne opreme: posebne dizalice koja bi mnogo značila u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene, a korisnici bi bili neovisniji i samostalniji ako se bolje opreme stambene jedinice za odrasle. Pomažemo i kupnju tablet komunikatora kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije i socijalnih odnosa s okolinom. Pozivamo sve atletske klubove, škole trčanja, rekreativce, mlađe i starije da nam se pridruže na savskom nasipu 2. srpnja u 18.30 sati i podrže humanitarnu utrku Kišni čovjek. Nije važno trčite li brzo ili polako, nije važno ni trčite li ili samo hodate, važno je da pomognete! Dođite, donirajte, trčite ili prohodajte s nama savskim nasipom.  Svi možemo sudjelovanjem u ovoj utrci i potaknuti osjećaj kako je lijepo brinuti se općenito o starijima, jer starija životna dob je teškoća sama  po sebi i bez autizma – poručuju organizatori.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti