PANTOVČAK Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila odlikovanja i pojedincima iz populacije osoba s invaliditetom

Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je sportaš s invaliditetom Bruno Bošnjak, a Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovan je Josip Petrač, predsjednik Hrvatskog saveza udruga invalida rada

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz svih područja javnog djelovanja, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine.

- Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našeg društva - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, dodavši kako se dodjelom odlikovanja i priznanja izražava zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima.

 Predsjednica je spomenula umjetnike i djelatnike u kulturi, znanstvenike, gospodarstvenike, civilne i crkvene udruge te pojedince koji svoju ljubav, vrijeme i energiju ulažu u nesebičan rad s djecom, starijima, bolesnima i nemoćnima, humanitarce i sportaše. -Svi ovi uspjesi predstavljaju mozaik onoga što jesmo, što čini naš ukupni identitet. Jer kao što često ističem, najveći brend Hrvatske njezini su ljudi - njezini državljani - istaknula je.

Nadalje, Predsjednica je napomenula kako se kao glavne kvalitete života u Hrvatskoj ističu dobra ravnoteža poslovnog i privatnog života, povezanost s obiteljima i s mjestima porijekla, zajedništvo u nevolji i humanitarnim akcijama kao i zajedničko veselje na sportskim natjecanjima.

- Sve navedeno mi podrazumijevamo, a pri tome često nismo svjesni koliko su te odlike zapravo iznimno rijetke i dragocjene vrijednosti u suvremenim društvima - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Uz poruku kako je čovjek najveća vrijednost svake sredine i kako svatko na svoj način i u svome djelokrugu treba pridonijeti razvoju svoje Domovine, predsjednica Grabar-Kitarović čestitala je dobitnicima svim odlikovanima, izrazivši uvjerenje kako će ona biti poticaj njihovom daljnjem radu.

Predsjednica Republike uručila je odlikovanja i zaslužnima u populaciji  osoba s invaliditetom pa je tako za izniman sportski uspjeh i osvajanje brončane medalje na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama 2018. u Južnoj Koreji, te osobite zasluge u promicanju sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovan je Bruno Bošnjak, a za  izniman doprinos u promicanju prava i položaja invalida rada i osoba s invaliditetom te dugogodišnji doprinos sportu i sportskoj rekreaciji osoba s invaliditetom Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske odlikovan je Josip Petrač.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti