ARSEN BAUK Vlada uredbom treba riješiti pitanje besplatnog trajektnog prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju

Vladi dajemo izlaz iz ove situacije što je još jedan dokaz da nije bilo namjere politizirati ovaj prijedlog, rekao je Bauk, odbacivši optužbe HDZ-ovaca da 'jeftino politizira'

 

Zastupnik SDP-a Arsen Bauk izrazio je u petak u Saboru žaljenje što još uvijek nije prihvaćen njegov prijedlog o besplatnom trajektnom prijevozu za djecu s teškoćama u razvoju, te kao rješenje predložio da Sabor zaduži Vladu da uredbom sa zakonskom snagom riješi to pitanje tijekom ljetnih mjeseci.

Vlada je najavila upućivanje u proceduru cjelovitog zakona koji bi riješio taj problem u desetom mjesecu, što znači da bi mogao biti donesen tek u ljeto sljedeće godine, ustvrdio je  Bauk te kao rješenje ponudio da Sabor zaduži Vladu da to riješi uredbom.

- Vladi dajemo izlaz iz ove situacije što je još jedan dokaz da nije bilo namjere politizirati ovaj prijedlog - rekao je Bauk tijekom slobodnog iznošenja stajališta, odbacivši optužbe HDZ-ovaca da "jeftino politizira".

Bauk je najavio je da će uz potporu oporbenih zastupnika Klub SDP-a tražiti stavljanje te točke na dnevni red Sabora već sljedeći tjedan izrazivši nadu da će to pitanje biti riješeno prije početka zasjedanja Sabora u rujnu.

- Ako Vlada i vladajući ni to ne prihvaćaju onda neka jednostavno priznaju da to ne žele riješiti - zaključio je Bauk.

Zastupnici HDZ-a optužili su SDP za 'jeftino politizira na osjetljivoj temi' kao što je besplatan trajektni prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju, dodavši kako je HDZ za cjelovito zakonsko rješenje  besplatnog prijevoza za djecu s teškoćama u razvoju i za osobe s invaliditetom.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture priopćili su kako su izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu u tijeku, i sva otočka djeca s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom imat će pravo na besplatan prijevoz, a zakon će biti donesen do kraja ove godine.

Hina

 

Povezane vijesti