HUMANITARNA AKCIJA 'SRCEM ZA IVANA' Pomozimo petogodišnjaku koji boluje od iznimno rijetke bolesti

Ivano ima cerebralnu paralizu, akutni bronhitis, akutnu infekciju gornjih dišnih puteva, mikrocefaliju. Ono što je Ivanu sada najpotrebnije u borbi za vlastiti život jest aparat koji bi mu olakšao disanje

 

Majka Kristina Kukec iz Zagreba pokrenula je humanitarnu akciju radi prikupljanja 110 tisuća kuna, kako bi se što prije kupio aparat za olakšavanje disanje njezinu petogodišnjem sinu Ivanu, koji boluje od iznimno rijetke bolesti RAB11B, zbog čega ima učestale infekcije dišnih puteva te bronhoopstrukciju.

- S njegova navršena dva mjeseca života doktori su ustanovili da neurološki odstupa u razvoju i tada je krenula naša borba kroz život i za život. Do sada su mu ustanovili 22 dijagnoze – rekla je mama Kristina Kukec, a objavio Splitski dnevnik.

Između ostalog, Ivano ima cerebralnu paralizu, akutni bronhitis, akutnu infekciju gornjih dišnih puteva, mikrocefaliju. Ono što je Ivanu sada najpotrebnije u borbi za vlastiti život jest aparat koji bi mu olakšao disanje te je njegova majka zbog nemogućnosti prikupljanja 110 tisuća kuna, koliko aparat košta, pokrenula humanitarnu akciju.

- Ovom humanitarnom akcijom želimo Ivanu pomoći da, s obzirom na učestale infekcije dišnih puteva te bronhoopstrukciju, lakše prebrodi krize. Shodno tome, ne može se, ne zna iskašljati samostalno. Aparat koji nam je jako važan zove se Vest pročišćivač dišnih puteva, a svojim vibrirajućim potiscima odljepljuje šlajm iz pluća te djetetu oslobađa dišne puteve pa samim time olakšava i disanje.  Molimo sve dobre ljude da se uključe u humanitarnu akciju 'Srcem za Ivana' - pozvala je mama Kristina.

Kako piše Splitski dnevnik, ovih dana je prikupljeno 25 tisuća kuna.

Uplate donacija mogu se izvršiti na broj računa za posebne namjere:

IBAN-HR7323600003513339638

BIC-ZABAHR2X na ime Kristina Kukec.

Klaudija Klanjčić