ZAGREB Prva grupa osoba s invaliditetom otputovala na ljetovanje u Novi Vinodolski

Za korisnike su u Villi Rustici organizirana tri obroka i jedan međuobrok, stručni nadzor i zdravstvena njega, rekreativne, plesne i glazbene radionice kojima upotpunjuju vrijeme

 

Na sedmodnevno besplatno ljetovanje u Dom Crvenog križa u Novi Vinodolski u ponedjeljak je otputovala prva grupa djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a ispratio ih je gradonačelnik Milan Bandić te im poželio sretan put i ugodno druženje.

- Ovo ljeto otputovat će ukupno 400 korisnika djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a danas putuje 152 korisnika iz Saveza gluhih i nagluhih Grada Zagreba, Udruge slijepih Zagreb, Udruge za autizam Zagreb, Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Doma za odrasle osobe Zagreb i Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava - istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

- Za njih su u Villi Rustici organizirana tri obroka i jedan međuobrok, stručni nadzor i zdravstvena njega, rekreativne, plesne i glazbene radionice kojima upotpunjuju vrijeme. Također, kao i prethodnih godina, ispred našeg Gradskog ureda šaljemo na ljetovanje i djecu iz obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa - kaže Galić.

Ukupno je za ljetovanje osoba s invaliditetom izdvojeno 450 tisuća kuna iz proračuna Grada Zagreba, dodala je pročelnica.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti