GRAD KAŠTELA Gradonačelnik Denis Ivanović organizirao prijem za zlatnu judašicu Jelenu Brešković

Same borbe na natjecanju nisu toliko teške koliko su teške bile pripreme, ali kad si svoj na svome, na tatamiju, onda je to super osjećaj, istaknula je Jelena Brešković

 

Gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenicima Jadrankom Matok Bosančić i Grgicom Benutićem organizirao je prijem za članicu Judo kluba Kaštela Jelenu Brešković, koja je krajem proteklog mjeseca osvojila zlatnu medalju na Paraeuropskim igrama mladih u Finskoj.

- Kaštela su pravi sportski grad što dokazuju česti posjeti naših sportaša koje organiziramo ovdje u prostorijama gradske uprave. Ponosni smo na sve te vrijedne i talentirane mlade ljude. Kao što je to dosad bio slučaj i ubuduće ćemo davati potporu svim ovim sportskim klubovima kako bi u našem gradu bilo još više uspješnih sportaša - kazao je gradonačelnik Ivanović i zlatnoj judašici zaželio uspjeh u daljnjim natjecanjima.

- Najteže je bilo naporno trenirati svaki dan, usklađivati sve sa školskim obvezama i kontrolirati tjelesnu težinu kako bih ušla u kategoriju. Same borbe na natjecanju nisu toliko teške koliko su teške bile pripreme, ali kad si svoj na svome na tatamiju, onda je to super osjećaj - istaknula je Jelena Brešković, koja nastavlja s pripremama za europsko seniorsko prvenstvo u Italiji.

- Treninzi po dva puta dnevno na ovim vrućinama nisu nimalo laki, zadovoljan sam kako su pripreme tekle i stigla je zlatna medalja za Hrvatsku u konkurenciji od preko 600 sportaša. Bili smo ponosni na medalju i naš klub, a Jelena je imala čast nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju igara - kazao je trener Judo kluba Kaštela Boško Rozga.

U finalnom ogledu, u konkurenciji do 63 kilograma, kaštelanska judašica je bila bolja od Nijemice Gine-Marie Eichhoff, čime je zaslužila zlato i opravdala nagradu Hrvatskog paraolimpijskog odbora za najuspješniju mladu sportašicu s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti