SINJ Kako je to biti instruktor terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom

Osnovni cilj ovih terapeuta je unaprijediti kvalitetu življenja osoba s invaliditetom kroz izvanredne učinke jahanja. Korisnici programa su djeca i mladi s različitim dijagnozama

 

Dana 10. srpnja 2019. godine gradonačelnica Sinja Kristina Križanac primila je licencirane instruktore aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom. Naime, radi se o Tei Dolić, Anđeli Bilić, Pavlu Proliću i Davoru Svalini koji su se uz sufinanciranje Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Konjičkog kluba Alkar školovali za instruktore aktivnosti pomoću konja za osobe s invaliditetom.

Osnovni cilj ovih terapeuta je unaprijediti kvalitetu življenja osoba s invaliditetom kroz izvanredne učinke jahanja. Korisnici programa su djeca i mladi s različitim dijagnozama, a program terapijskog jahanja uključuje socijalizaciju djece i mladih s invaliditetom te ostvarenje individualnih potencijala svakog, te usvajanje i razvoj komunikacijskih i temeljnih socijalnih vještina.

Na ovaj način licencirani instruktori će pridonijeti poboljšanju kvalitete života u Sinju, kao i Cetinskoj krajini.

- Zahvalni smo gradu i županiji na pomoći pri sufinanciranju školovanja ovih četvero mladih ljudi. Tako smo stvorili preduvjete za apliciranje na europske socijalne fondove, putem kojih se licencirani instruktori planiraju i zaposliti - istaknuo je predsjednik Konjičkog kluba Alkar Mirko Penić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti