MILLENIUM JUMP Humanitarni događaj za školu plivanja djece s teškoćama u razvoju i Udrugu za autizam Zadar

Kao i svake godine pozivamo sve sudionike da ovom prigodom iskoriste besplatne dermatološke preglede na rivi, naglasili su organizatori

 

Trinaesti dm Millennium jump održat će se u subotu, 27. srpnja, na zadarskoj rivi, najavili su organizatori na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, 18. srpnja, u Zadru u TIC-u.

Već 13. po redu Millenium Jump koji će se održati u subotu 27. srpnja na zadarskoj rivi u svom ovogodišnjem programu donosi određene novitete. Naime, program počinje nešto kasnije te ujedno i završava ranije nego prijašnjih godina. Razlog tomu je, kako ističu organizatori, Društvo Propela, činjenica da su u tom vremenskom razdoblju zaista velike vrućine zbog kojih se nešto stariji sugrađani drže hlada i izbjegavaju manifestaciju, a ne žele da ona postane isključivo dječja zabava, javio je Zadarski list (zadarskilist.hr).

U ime TZ grada Zadra, direktor Mario Paleka, iskazao je svoje zadovoljstvo organizacijom ove, kako je istaknuo, posebne i specifične manifestacije.

- Čast je i privilegija biti dijelom organizacije 13. Millenium Jumpa, posebne i specifične manifestacije koja je jedinstvena u RH, ali i šire. TZ svake godine prepoznaje ovakvu manifestaciju s naznakom i tendencijom da se u idućim godinama to proširi i na ostali dio programa gdje ćemo zasigurno doprinijeti Društvu Propela, što se tiče sredstava za organizaciju, ali možda i nekakvih ideja kako bi nadogradili cijeli taj događaj te ga predstavili u što boljem svjetlu - istaknuo je Paleka.

Kao i prijašnjih godina, tako i ovogodišnji Millenium Jump uz zabavni karakter, ima i onaj humanitarni, te će glavni sponzor manifestacije, DM, uplatom kotizacija još jednom podržati školu plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju DV 'Latica'.

- Zbog sugestija naših sugrađana pomaknuli smo početak Milleniuma na 14.30 sati kada je predviđen ulazak na rivu, zbog velikih vrućina, odnosno zbog starije generacije koja bi tu bila, koju očekujemo i tražimo. Naime, ne želimo da ovo postane isključivo dječji projekt. Službeni početak je u 15 sati, a programom su predviđena četiri skoka. Prvi skok, u 15.20 sati bit će 2 u 1, odnosno skok domino s Nivea plavim loptama i u majicama te odmah iza njega drugi, svi odjednom slobodnim stilom. U 15.40 sati a rasporedu su skokovi u slobodnom stilu iz zaleta (od mula na istok), dok je sljedeći, treći po redu skok Himalaya, dvostruki domino u majicama, na rasporedu u 16.05 sati - istaknuo je u ime Društva Propela, Neven Stojaković.

Za sve umorne skakače i pasivne promatrače u 16.15 sati na rivi će se servirati i ručak, odnosno ove godine rižoto s plodovima mora, porcija kojeg će se prodavati po simboličnih 10 kuna, a sav prihod od osiguranih 1500 porcija donirati će se Udruzi za autizam Zadar.

Sve nazočne na rivi zabavljati će i animirati i ove godine voditelj Frano Ridjan, dok su za glazbeni dio zaduženi DJ Mario, DJ Angelo i na saksofonu Jakša Jordes te ritam sekcija posebno oformljena za ovogodišnji Millenium Jump.

- Smanjili smo razmak između skokova kako ne bismo razvodnili program, a jedna od novosti je i suradnja s tvrtkom Ekeepa iz Zagreba, koja je došla na ideju prezentirati svoje električne mopede, bicikle, skutere i romobile u sklopu ovog događanja, što se savršeno uklapa u naše glavne karakteristike skoka. Dakle, pored humanitarnog, zabavnog, zdravstvenog i turističkog dobili smo i ekološki apekt Milleniuma. Oni su kao partneri, odnosno sponzori odlučili i pokloniti jedan od svojih najskupljih modela elektičnog mopeda, koji sa svom dodatnom opremom stoji preko 15.000 kuna, što će vjerujemo pobuditi dodatni interes za sudjelovanjem naših sugrađana - naglasio je Stojaković.

Novost 13. Millenium Jumpa je i veliki defile 10 gumenjaka sa zastavama projekta koji je predviđen za 17.10 sati, nakon čega već u 17.20 slijedi posljednji, četvrti DM skok u majicama te crvenim loptama koji će se već tradicionalno snimati iz helikoptera.

Ove godine će sudionici svojim tijelima na rivi ispisati ekološku poruku 'SAVE THIS PLANET!' koja će kao i prijašnjih godina biti ovjekovječena i iz zraka. Vrijeme za odašiljanje ove poruke u svijet je 17.40 sati, dok je u 18 vrijeme za posljednje kupanje te završetak ovogodišnjeg programa Millenium Jumpa.

- Kao i svake godine pozivamo sve sudionike da ovom prigodom iskoriste besplatne dermatološke preglede na rivi, naglasili su još jednom organizatori.

Akreditacije/ulaznice će se prodavati svake večeri od 19 do 23 sata na prodajnim mjestima na Narodnom trgu i ispred DM poslovnice na Kalelargi.

Službena boja ovogodišnjih DM majica je svijetlo plava/ice blue, a uz majice svi sudionici dobiti će kao i svake godine prigodne poklone sponzora.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti