ZA SVAKU POHVALU Grad Umag svojim stanovnicima osigurao nove besplatne parkinge

Kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna odluka koja će uvelike razveseliti Umažanke i Umažane te koja definitivno svrstava Umag na listu rijetkih gradova koji svojim sugrađanima osiguravaju besplatan parking u užem centru grada

 

Nako što je početkom lipnja uveden potpuno novi i suvremeni sustav naplate parkinga 'ParkWallet', a koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, Grad Umag je na održanoj sjednici Gradskog vijeća u srpnju svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga, što sada ukupno čini pet besplatnih parkinga na području samog centra grada – objavljeno je web stranici Grada Umaga.

Naime, kako je pojašnjeno, od 1. lipnja 2016. svi građani s prebivalištem na području Umaga i prometnom dozvolom izdanom od strane Policijske postaje Umag, besplatno i bez ograničenja koriste veliki parking na obali, i to 365 dana u godini. No, kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna odluka koja će uvelike razveseliti Umažanke i Umažane te koja definitivno svrstava Umag na listu rijetkih gradova koji svojim sugrađanima osiguravaju besplatan parking u užem centru grada, i to na čak pet lokacija.

- Građani Grada Umaga, točnije fizičke osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Umaga, ostvaruju pravo na besplatno parkiranje na parkiralištu Šetališta Vladimira Gortana (obala), Šetališta Vladimira Gortana – kod benzinske crpke, Ulice Ernesta Miloša, Ulice 154. brigade Hrvatske vojske (u dijelu koji nije rezerviran za stanare POS stanova) te na parkingu u Ulici žrtava fašizma. Za ostvarivanje prava besplatnog parkinga, potreban je dokaz o prebivalištu ili stalnom boravku na području Grada Umaga te važeća prometna dozvola za osobno vozilo u svom vlasništvu – objašnjeno je.

Najavljeno je da prethodna prijava građana za korištenje besplatnog parkinga na obali od sada vrijedi i za ostale četiri parking zone. Dakle, nema potrebe za ponovnom prijavom. Sve građane koji to još nisu učinili upućuje se da se jave u Komunelu d.o.o., adresa: Tribje 2, Umag, telefon: 052 743 297, te da se na licu mjesta prijave za korištenje besplatnih parkinga.

Također je istaknuto da će građani Umaga, koji moraju ići kod doktora ili na određene pretrage u umaški Dom zdravlja, ubrzo imati osiguran besplatan parking, a besplatna parkirna mjesta za sugrađane - pacijente bit će označena crvenom bojom. Na ta će se mjesta građani-pacijenti moći parkirati u okviru obavljanja redovnih pregleda/konzultacija. Za zaposlenike Doma zdravlja osiguran je besplatan parking na parkingu ispred Hitne pomoći.

Umag je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima organizirani sustav naplate parkinga, ali i organizirani besplatni parking za svoje građane u užem centru grada, i to na čak pet lokacija.

Klaudija Klanjčić