POTROŠAČKI KOD Kolica za kupovinu prilagođena djeci s teškoćama u razvoju

Zahvaljujući jednoj mami, lanac supermarketa je osigurao kolica namijenjena djeci s teškoćama u razvoju koja su prevelika da bi mogla sjediti u običnim kolicima, I to u svim svojim trgovinama

 

Iz Wegmansa - regionalnog lanca supermarketa s 99 trgovina u šest američkihdržava - kažu da će na svim svojim lokacijama ponuditi Firefly GoTo Shop prilagođene kolica, piše Disability Scoop.

Specijalizirana kolica uključuju sjedalo s jastučićima s podesivom naslonom za glavu i bočnim potporama te remen. Prema specifikacijama proizvođača kolica, namijenjena su djeci s teškoćama u razvoju u dobi od dvije do osam godina koja teže do 77 kilograma.

Linda Lovejoy, menadžerica za odnose sa zajednicom u Wegmansu, rekla je da je tvrtka saznala za košaricu GoTo Shop od Lize Rudroff, potrošačice čija kćer Sydney ima neurološki poremećaj kretanja. Budući da Sydney ne hoda, ali je prevelika da bi sjedila u uobičajenim kolicima i premala za druga kolica namijenjena osobama s invaliditetom, Rudroff je rekla Wegmansu da će kupovati samo ako netko drugi bude na raspolaganju da ostane s njenom kćeri.

- Kad nam je Liza Rudroff, potrošačica naše trgovine Alberta Drive u Buffalou u New Yorku, privukla pažnju na ova kolica i podijelila s nama potrebe svoje obitelji, shvatili smo da na svim našim tržištima postoji više obitelji koje bi imale koristi od raspoloživosti ovih kolica u našim trgovinama - rekla je Lovejoy.

Wegmans je iskušao kolica u dvije trgovine prije nego što su ih učinili široko dostupnima. Rudroff je rekla da je taj mali dodatak trgovini imao veliki utjecaj na njezinu obitelj.

- Sada mogu jednostavno i sigurno povesti Syd sa sobom u kupovinu namirnica, bilo da je riječ o planiranom odlasku ili odluci u zadnji tren da se zaustavim na putu iz škole - rekla je.

- Odlazak u trgovinu uranja Syd u zajednicu i pruža joj priliku da se druži s drugima, istraži ono što vidi I čuje i nauči kako kupovati. Za nju je to životno iskustvo koje je sada za mene lagano i bezbrižno.

Damir Fatušić

 

 

Povezane vijesti