ZAGREB Sastanak pravobraniteljice za ravnopravnost spolova vezan uz izvješće State Departmenta o ljudskim pravima za 2019.

Na čelu neovisnog tijela za suzbijanje diskriminacije u području ravnopravnosti spolova nalazi se Višnja Ljubičić, koju je na mjesto pravobraniteljice imenovao Hrvatski sabor još u listopadu 2011. godine

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić sastala se s predstavnicama Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, Lucy Leban i Vlatkom Đukić, vezano za Izvješće State Departmenta o ljudskim pravima za 2019. godinu – objavljeno je na stranici www.prs.hr.

Razgovaralo se primarno o područjima o kojima je State Department izvještavao u svojim izvješćima do sada, kao što su seksualno uznemiravanje, položaj žena na tržištu rada, nasilje prema ženama, te o podacima i saznanjima Pravobraniteljice u ovim područjima u usporedbi s prethodnim godinama.

Kako je pojašnjeno, ispred institucije Pravobraniteljice s gošćama su razgovarale pravna savjetnica Martina Krnić i savjetnica za medije Nevenka Sudar, koje su naglasile pojedine trendove u područjima od interesa te skrenule pozornost na dva aktualna EU projekta kojih je Pravobraniteljica nositeljica: 'Jednaka prava – jednake plaće – jednake mirovine' i 'Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama'.

Podsjetimo da se na čelu neovisnog tijela za suzbijanje diskriminacije u području ravnopravnosti spolova nalazi Višnja Ljubičić, koju je na mjesto pravobraniteljice imenovao Hrvatski sabor 28. listopada 2011. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti