ZAGREB Humanitarna utrka 'Europa Donna Pink Run' za oboljele od karcinoma dojke

Europa Donna radi na podizanju svijesti žena Europe o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti

 

U subotu, 28. rujna s početkom u 18 sati, na Bundeku će se u organizaciji Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna održati 2. humanitarna utrka Europa Donna Zagreb Pink Run pod geslom 'Izađi na zrak i pobijedi (m)rak'.
Zdrava prehrana, tjelesna aktivnost i redoviti liječnički pregledi važni su za očuvanje zdravlja i rano otkrivanje bolesti koje spašava živote. Upravo s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravog načina života, Europa Donna Zagreb Pink Run, osim utrke donosi bogati sportsko-edukativno-zabavni program za sve generacije koji počinje u 16 sati.
Nakon proglašenja pobjednika utrka na 5.000 m i 10.000 m posjetitelji će moći uživati i u glazbenom programu.

EUROPA DONNA – Europska koalicija protiv raka dojke je neovisna, neprofitna organizacija čiji su članovi grupe i podružnice iz zemalja diljem Europe.

Ova koalicija radi na podizanju svijesti žena Europe o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju, palijativnu skrb kao i na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti