Predsjednik Josipović za sportske uspjehe odlikovao Lanu Skeledžiju, zaposlenicu URIHO-a

Predsjednik Republike primio je izaslanstvo Hrvatskog sportskog saveza gluhih i uručio odlikovanja Reda Hrvatskog pletera i priznanje njegovim članovima povodom uspjeha na Olimpijskim igrama gluhih u Sofiji ove godine

Predsjednik Josipović podsjetio je da su od utemeljenja Hrvatskog sportskog saveza gluhih 1992. do Olimpijskih igara gluhih u Sofiji 2013. i osvojene zlatne medalje u rukometu, gluhi sportaši osvojili 10 medalja na olimpijskim igrama i europskim prvenstvima.

"U rukometu ste postigli zaista sve što se moglo postići, ali i dobre rezultate u stolnom tenisu, nogometu i svim drugim sportovima te na taj način promičete svoja prava i mogućnosti i predstavljate Hrvatsku na najbolji mogući način", istaknuo je Predsjednik u prigodnoj riječi.

"Time ste dali i dajete velik doprinos politici uključenosti svih naših građana bez obzira na eventualne teškoće i prepreke koje imaju u društvu bez ikakvih razlika i diskriminacije. Želimo da se u Hrvatskoj svi tretiraju jednako i da status u društvu ovisi o uspjesima i rezultatima. Time gradimo pravednije društvo ravnopravnosti i jednakih šansi za sve", naglasio je Josipović.

"Vi ste vašim sportskim rezultatima dokazali da možete biti najbolji od najboljih i na tome vam iskreno i od svega srca čestitam", poručio je Predsjednik sportašima.

Predsjednik je uručio odlikovanje Red hrvatskog pletera za izniman sportskih uspjeh i osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama gluhih u Sofiji ove godine te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu članici Hrvatske streljačke reprezentacije Lani Skeledžiji.

Josipović je odlikovanje Red hrvatskog pletera uručio i članici Hrvatske skijaške reprezentacije gluhih Rei Hraski za izniman sportski uspjeh te ostvarenje vrhunskih svjetskih i europskih rezultata u ženskim skijaškim disciplinama za gluhe i osvajanje brončane medalje na olimpijskim igrama za gluhe u Salte Lake Cityu 2007. te promociji sporta i ugleda RH u svijetu.

Za izniman sportski uspjeh, promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu i osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama za gluhe sportaše 2013., u Sofiji Predsjednik je dodijelio i priznanje Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji gluhih koje je primio njezin kapetan Oliver Lušić rekavši kako je priznanje dokaz da njihov trud i sve što su radili ima smisla.

U ime odlikovanih sportaša prigodnim riječima Predsjedniku je na potpori zahvalio i predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih Marijo Lušić rekavši, među ostalim, kako su odlikovanja poticaj za još bolje sportske rezultate u budućnosti.

Hina