HUMANITARNA INICIJATIVA Zaigrana pedala za DAR

Podržite i vi projekt koji organiziraju 'Zaigrana pedala', Udruga obitelji djece s autizmom 'Dar' i 'Maratonac trči humanitarni krug' u subotu 28. rujna 2019. od 9 do 21 sat na Sljemenu

 

Organizatori pozivaju sve tvrtke i pojedince da se odazovu humanitarnoj inicijativi 'Zaigrana pedala za DAR'. Mama, psiholog po struci, dječji terapeut, predsjednica Udruge Oblačić i triatlonka od 2012. godine, realizatorica projekta Zaigrana pedala, Maja Bonačić, u subotu 28. rujna 2019. postat će prva osoba u Hrvatskoj koja će istrčati Everest run. Tim povodom prikupljat će sredstva za djecu iz osječke Udruga obitelji djece s autizmom 'Dar'.

Koncept Everestinga je nevjerojatno jednostavan: izaberite bilo koji brežuljak, bilo gdje u svijetu i trčite ga ponavljanjem u jednoj aktivnosti dok se ne popnete na 8.848m - što odgovara visini planine Everest. U ovom slučaju Maja će se popeti 14 puta na Sljeme.

Humanitarni inicijativa realizirat će se tako da svako penjanje može imati svog sponzora, a sva prikupljena sredstva uplaćuju se na račun Udruge obitelji djece s autizmom 'Dar'. Cilj prikupljanja sredstva je osigurati djeci zimu s terapeutom. Zainteresirani sponzori i donatori mogu izabrati jedno od 14 penjanja koje mogu kupiti za minimalno 3.000 kuna. Onog trenutka kada se Maja popne na vrh, zabit će zastavicu s logotipom sponzora ili imenom i prezimenom donatora te se putem društvenih mreža uživo javiti i zahvaliti.

'Zaigrana pedala za DAR' svojevrsni je nastavak priče 'Maratonac trči humanitarni krug' kroz koju je osječanin Dragan Kovacevic, trčeći maraton u New Yorku, prikupio više od 25.000 kuna. Udruga obitelji djece s autizmom 'Dar' iskoristila je ta sredstva za kupnju opreme za neurofeedback terapije te za opremanje kuhinjice za razvijanje svakodnevnih vještina koje će djeci i članovima udruge pomoći da se što lakše i bolje uklope u svakodnevicu.

Svaka tvrtka ili pojedinac zainteresiran za kupnju svog penjanja kojem je minimalna cijena 3.000 kuna neka se javi se na e-mail: centar.coralina@gmail.com ili aloncaric2000@yahoo.com kako bi rezervirali svoje penjanje i dobili povratnu informaciju o kojem se točno penjanju radi. Oni koji nisu u mogućnosti sudjelovati i donirati navedeni iznos, mogu se priključiti uplatom manjeg iznosa na račun Udruge Dar.

Nositelji humanitarne inicijative vam se od srca zahvaljuju na vašem prilogu koji će omogućiti kvalitetniji rad udruge i bolju kvalitetu života osoba s autizmom.

Božica Ravlić

 

 

Povezane vijesti