VIROVITICA Od listopada osobama s invaliditetom dva sata besplatnog parkinga

Poslovni Park se na ovu pogodnost odlučio jer, kako kaže direktor Matija Mustač, u odnosu na broj osoba s invaliditetom postoji manjak parkirališnih mjesta

 

Od 1. listopada Poslovni Park Virovitica d.o.o. uvodi pogodnost za parkiranje osoba s invaliditetom koje imaju pravo na znak pristupačnosti.

Riječ je o tome da će na svim javnim parkiralištima pod naplatom osobe s invaliditetom moći ostvariti pravo na besplatno korištenje javnog parkirališta najduže dva sata u neprekidnom trajanju tijekom jednog dana. Vrijeme parkiranja počinje od prvog opažaja u danu i teče bez prekida najduže dva sata.

Poslovni Park se na ovu pogodnost odlučio jer, kako kaže direktor Matija Mustač, u odnosu na broj osoba s invaliditetom postoji manjak parkirališnih mjesta.

- Do sada nismo naplaćivali osobama s invaliditetom koje imaju pokaz o dokazu invalidnosti (60 posto i više), a koji stanu na označeno parkirno mjesto označeno plavom bojom, odnosno na ona koja su pod naplatom, jer znamo i sami da ima više osoba s invaliditetom nego označenih parkirnih mjesta gdje mogu stati bez naknade. Naravno da je mnogo vozača koji nisu osobe s invaliditetom, a stanu na takva mjesta, ali to je na njihovoj duši - kaže.

- Međutim, počelo se pojavljivati sve više, i to svakodnevno, prigovora da im oprostimo jer su osobe s invaliditetom, a nije bilo mjesta i tako dalje. Nakon analize uvidjeli smo da više ljudi, odnosno vozila, koristi jednu te istu karticu od osobe koja ima invalidnost, što je nemoguće jer ne može osoba s invaliditetom biti na dva mjesta. Stoga, kako ne bi bilo malverzacija i slično, odlučili smo se za naljepnice koje mi izdajemo i koje se unose u naš sustav, da samo to vozilo može stajati na označenim plavim parkiralištima - objašnjava Matija Mustač.

Osobe s invaliditetom ovu će mogućnost u praksi moći iskoristiti tako da uz važeći znak pristupačnosti pribave i naljepnicu ili pokaz koju izdaje Poslovni Park Virovitica, a čija je cijena 30,00 kuna. Naljepnica ili pokaz izdaje se na godinu dana ili do vremena do kojeg vrijedi znak pristupačnosti te se može nabaviti u redovnom radnom vremenu na blagajni Poslovnog Parka Virovitica, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 21, Virovitica, na 2. katu.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti