NAJAVA Tematska sjednica Odbora za obitelj, mlade i sport o zaštiti djece u prometu

Ova inicijativa pravobraniteljice za djecu proizašla je iz prethodnih aktivnosti i ukazivanja na potrebu ulaganja dodatnih napora kako bi se poboljšalo stanje sigurnosti djece u prometu

 

Odbor za obitelj, mlade i sport Hrvatskoga sabora održat će na inicijativu Ureda pravobraniteljice za djecu u četvrtak, 26. rujna 2019., tematsku sjednicu o zaštiti djece u prometu kao posebno osjetljive skupine.

Kako je objavljeno na dijete.hr, sjednica pod naslovom 'Zaštita prava djece u prometu - gdje smo i što još moramo učiniti' održat će se u Hrvatskome saboru u Dvorani Ivana Mažuranića. Na njoj će, uz saborske zastupnike i predstavnike Ureda pravobraniteljice za djecu, sudjelovati predstavnici resornih ministarstava, Agencije za odgoj i obrazovanje, akademske zajednice, specijaliziranih institucija iz područja prometa, udruga koje se zalažu za sigurnost djece u prometu i drugih dionika.

- Ova inicijativa pravobraniteljice za djecu proizašla je iz prethodnih aktivnosti i ukazivanja na potrebu ulaganja dodatnih napora kako bi se poboljšalo stanje sigurnosti djece u prometu, a osobito u zaštiti djece kao putnika, pješaka i biciklista te kako bi se unaprijedila dostupnost i sigurnost organiziranog prijevoza djece - pojašnjeno je.

- Imajući u vidu da se uskoro očekuje analiza učinaka provedbe Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. - 2020. godine te s obzirom na nedavne slučajeve teških stradavanja i ugroženosti djece u prometu, smatramo da je rujan pravo vrijeme za preispitivanje što je dosad učinjeno i što se još mora učiniti u zaštiti djece u prometu - ističe se u pozivu na tematsku sjednicu.

Kako je najavljeno, nakon uvodnih izlaganja stručnjaka raspravit će se o daljnjim mogućnostima unapređivanja zaštite djece u prometu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti