PRAVOBRANITELJICA ZA RAVNOPRAVNOST SPOLOVA Svečano predstavljen projekt 'Lily'

Partneri na projektu su Ministarstvo pravosuđa, Vrhovni sud Republike Hrvatske, Županijski sud u Zagrebu, Općinski građanski sud u Zagrebu, Udruga hrvatskih sudaca te brojni drugi

 

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić prisustvovala je svečanom programu predstavljanja preventivnog projekta 'Lily', koje je organiziralo Ravnateljstvo policije MUP-a u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Projekt 'Lily' Ministarstva unutarnjih poslova i partnera usmjeren je na senzibilizaciju građana i unaprjeđenje mehanizama prevencije i sprječavanja svih oblika nasilja, posebno nasilja prema ženama. Prema iznesenim aktualnim statističkim pokazateljima, tijekom osam mjeseci 2019. godine od ukupno osam ubojstava počinjenih između bliskih osoba, njih četvero je počinjeno na štetu osoba ženskog spola - objavljeno je na www.prs.hr.

Nadalje, pravobraniteljica Višnja Ljubičić dogovorila je načelno s ravnateljem policije Nikolom Milinom promociju navedenog projekta na lokalnoj razini u suradnji sa županijskim povjerenstvima za ravnopravnost spolova, čime bi se senzibilizirala šira javnost, a posebice mladi, vezano za obiteljsko nasilje i nasilje prema ženama.

Partneri na projektu su Ministarstvo pravosuđa, Vrhovni sud Republike Hrvatske, Županijski sud u Zagrebu, Općinski građanski sud u Zagrebu, Udruga hrvatskih sudaca te brojni drugi.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti