KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA Obilježen Nacionalni dan multiple skleroze

Pokažimo da smo svi ravnopravni članovi ovog društva, da nismo članovi drugog reda, da smo i mi oboljeli od MS-a važni za izgradnju zdrave i sretne zajednice, poručila je Nada Smrekar

 

Nacionalni dan multiple skleroze je u organizaciji Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije obilježen u ponedjeljak, 23. rujna 2019. godine, u restoranu Dunav u Svetom Križu Začretju.

Na obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze bila je i zamjenica župana Jasna Petek.

- U ovoj dvorani ima puno prijatelja i podupiratelja, za što je zaslužno samo Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije koje već godinama sustavno informira javnost. Još važnije od toga je da vaša udruga vrijedno radi kako bi imali što bolje usluge i kako bi se što bolje osjećali te što lakše prošli one nešto teže trenutke i uživali u onim dobrim trenucima. Svi mi smo rasli zajedno s Društvom. Kako je ono jačalo, tako smo mi bili sve informiraniji i sve više znali o tome što vam treba i kako vam pomoći - rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti te naglasila kako je Krapinsko-zagorska društvo pratila svih godina do sada te će to dakako činiti u budućem razdoblju.

Predsjednica Društva multiple skleroze KZŽ Nada Smrekar naglasila je kako se udruga predano radi i bori se za svakog oboljelog, ravnopravno u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji, bez obzira iz kojeg su grada ili općine.

- Pokažimo da smo svi ravnopravni članovi ovog društva, da nismo članovi drugog reda, da smo i mi oboljeli od MS-a važni za izgradnju zdrave i sretne zajednice - poručila je ovom prilikom predsjednica Društva multiple skleroze KZŽ Nada Smrekar. Program je vodila tajnica Društva Svjetlana Pripeljaš, dok su prigodna stručna predavanja održali neurolog iz KBC-a Zagreb Ivan Adamec te Boris Blažinić, profesor psiholog iz Centra za razvoj osobnosti d.o.o.

Članice i članove Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije te sve ostale prisutne pozdravili su i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić te predsjednica Saveza društava multiple skleroze Hrvatske Branka Lukić. Okupljenima su se također obratili i čelnici više jedinica lokalne samouprave s područja Krapinsko-zagorske županije: gradonačelnik Grada Donja Stubica Nikola Gospočić, zamjenica gradonačelnika Grada Zabok Valentina Đurek, načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos, načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, načelnik Općine Stubičke Toplice Josip Beljak i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj od multiple skleroze boluje više od šest i pol tisuća osoba, a u Krapinsko-zagorskoj županiji ima 170 registriranih u bazi podataka, no saznanja su da ta brojka nije konačna, jer nisu svi učlanjeni u udrugu iz različitih razloga. S brojkom od 170 članova Krapinsko-zagorska županija je na vrhu oboljelih u odnosu na broj stanovnika po županijama.

U popratnom programu nastupili su Začretske mažoretkinje, DZ Cvrkutići, te Grupa Amantes.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti