UDRUGA PEGAZ Ciklus radionica 'Rastimo zajedno Plus' za roditelje djece s teškoćama u razvoju

Program 'Rastimo zajedno Plus' razvijen je kao dio šireg programa podrške roditeljstvu i usmjeren je na pružanje dodatne podrške i informacija roditeljima djece s teškoćama kako bi se nosili sa svim zahtjevima odgoja djeteta

 

Udruga 'Pegaz' iz Rijeke, u suradnji s riječkim Centrom za socijalnu skrb iz Rijeke, Konjičkim klubom 'Eohippus' iz Vinkovaca i Centrom za rehabilitaciju 'Stančić' iz Dugog Sela, organizira ciklus radionica 'Rastimo zajedno Plus', namijenjenih roditeljima djece s teškoćama u razvoju. Prva radionica će se održati u utorak 1. listopada, od 18 do 20 sati, u prostoru Udruge za sindrom Down-Rijeka 21, Užarska 2. Radionice će voditi Gorana Mišćenić i Tamara Sremec, psihologinje s višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima.

Program 'Rastimo zajedno Plus' razvijen je kao dio šireg programa podrške roditeljstvu i usmjeren je na pružanje dodatne podrške i informacija roditeljima djece s teškoćama kako bi se nosili sa svim zahtjevima roditeljstva. Sam program je nastao u suradnji s Uredom UNICEF-a Hrvatske te se provodi diljem Lijepe naše pod vodstvom educiranih i stručno osposobljenih voditeljica.

Glavni cilj programa radionica (ciklus od 11 radionica) je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojem roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja te prepoznaju učinkovite načine kako se nositi s dodatnim opterećenjima pod kojima žive, kao i načine na koje se odnose prema svom djetetu te doznaju i za druge moguće moduse odnošenja prema djetetu.

Radionice se provode u sklopu projekta 'Obiteljsko-rehabilitacijski programi za obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom' čiji nositelj je Udruga 'Pegaz', a financira ga Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Suradnik u provedbi projekta je i Udruga za sindrom Down – Rijeka 21 u čijim će se prostorijama i provoditi radionice.

Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti za sudjelovanje u radionicama putem telefona 098 464 755 ili  e-maila t.sremec@gmail.com. Radionice su za roditelje besplatne.

Klaudija Klanjčić