ĐURĐEVAC Učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju naučili pripremati pogaču z oreji

Zahvaljujemo se članicama Udruge žena grada Đurđevca što su nas sa svojim iskustvom i znanjem poučile kako pripremiti pogaču, rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić

 

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja, a u obilježavanje su se uključile brojne gradske ustanove.

Obilježavanju ove kampanje pridružili su se i učenici Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, a u goste su im došle članice Udruge žena Grada Đurđevca - Ljubica Dobravec, Verona Lenhard i Elizabeta Sabolić te učenici odgojno-obrazovne skupine G4a iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica, sa svojom učiteljicom Jelenom Peras.

Svi učenici odgojno-obrazovnih skupina iz Koprivnice i škole učili su kroz iskustvo te su pripremali pogaču s orejima, nematerijalno, zaštićeno kulturno dobro grada Đurđevca.

U uvodnom dijelu, Ljubica Dobravec održala je kratko predavanje o pogači z oreji. Zatim je uslijedila i sama izrada pogače, u kojoj su učenici zajedno s članice Udruge žena Grada Đurđevca imali priliku mijesiti tijesto, valjati tijesto, posipati ga orasima i oblikovati te na kraju i kušati ispečenu pogaču.

- Zahvaljujemo se članicama Udruge žena grada Đurđevca što su nas sa svojim iskustvom i znanjem poučile kako pripremiti pogaču i svim prijateljima iz Koprivnice što su nam se pridružili - rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti