PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZAGREB Predstava 'Prvi koraci u prometu' za sve mališane i one koji se tako osjećaju

U igri, smijehu, pjesmi i iluziji u trenu prođe predviđeno vrijeme predstave i zato predstavu možemo preporučiti svima koji žele spojiti edukaciju sa zabavom, preporučuje načelnik prometne policije Jure Pavlinić

 

Pučko otvoreno učilište Zargeb ove subote, 5. listopada, otvara svoja vrata te će se na artističkoj sceni u 11 sati na zabavan i edukativan način prikazati besplatna igrana predstava "Prvi koraci u prometu".

Ovu zanimljivu i vrlo poučnu predstavu na toj će sceni izvest prvi iluzionistički obiteljski teatar u Hrvatskoj - Mak teatar. Djeca će kroz predstavu moći naučiti osnovne prometne znakove, kako se pravilno kretati pločnikom, kako prijeći pješački prijelaz, kako prelaziti ulicu na zebri, čemu služi semafor i još mnogo važnih pojedinosti koje bi trebao svatko od nas znati. Osim toga, mališani će imati priliku sudjelovati u zabavnim mađioničarskim trikovima koje će izvesti gore spomenuti teatar.

- U igri, smijehu, pjesmi i iluziji u trenu prođe predviđeno vrijeme predstave i zato predstavu možemo preporučiti svima koji žele spojiti edukaciju sa zabavom, preporučuje načelnik prometne policije Jure Pavlinić.

Ova predstava ne educira samo djecu, već nastoji postići senzibilizaciju šire javnosti na opasnosti kojima su svi izloženi u prometu. Ona je uvrštena u program nacionlne sigurnosti cestovnoga prometa. Od kako je taj program prihvaćen u travnja 2011. godine došlo je do poboljšanja u prometu na cestama.

Osim ove, do kraja ovoga mjeseca na istoj će se sceni izvesti još tri predstave. Drugu subotu za redom, publika će zajedno s najmlađima moći pogledati jednako zanimljivu i korisnu predsqvu  "Slovo na slovo". Nakon nje uslijedit će "Koliko je sati" i "Krokić sportić" kojom i završava cijeli program.

Inače, Pučko otvoreno učilište Zagreb najveća je obrazovna ustanova za obrazovanje čiji je osnivač grad Zagreb. Danas, učilište provodi sve vrste obrazovanja kako formalno tako i neformalno. Imaju stotinjak različitih programa uz iskusne nastavnike i suradnike.

Dejana Rakić