ZAGREB Program 'Pričajmo pokretom' u sklopu kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom

Logopetkinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, defektologinja i socijalna pedagogica iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, održale su stručna predavanja o važnosti pokreta u razvoju govora, posebno u osoba koje imaju teškoće s čitanjem i disleksiju

 

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u suorganizaciji Hrvatskoga knjižničarskog društva, održan je program 'Pričajmo pokretom', kao događanje u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2019. i Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom.

Ovim događanjem Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom 'I ja želim čitati!' nastavila je provođenje svojih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. godine.

Kako je objavljeno na www.nsk.hr, na događanju je okupljene pozdravila voditeljica Kampanje i moderatorica događanja Željka Miščin te je u ime organizatora pozdravnu riječ uputila predsjednica Hrvatskoga knjižničarskog društva dr. sc. Dijana Machala.

U ovogodišnjem programu organizator događanja ugostio je stručnjake koji su objasnili koliko je razvoj pokreta važan za djecu.

Logopetkinja Maja Kelić iz Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG i Tanja Manović, defektologinja i socijalna pedagogica iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, održale su stručna predavanja o važnosti pokreta u razvoju govora, posebno u osoba koje imaju teškoće sa čitanjem i disleksiju. U svojim su izlaganjima istaknule kako pokret, osim što implicira neverbalno pamćenje, pogoduje i onome verbalnom te na taj način olakšava učenje. Istaknule su kako je pokret kroz prostor prisutan i prijeko potreban u razvoju i kasnijoj upotrebi govora te da djeca lakše prihvaćaju gradivo ako je ritmično, s posebnim naglaskom kako pjesma ima navedene kvalitete.

Kao uvod u glazbeno-plesni dio programa izlaganje je održala glazbena pedagoginja, koreografkinja i plesačica Larisa Lipovac Navojec, a okupljeni su potom pogledali nastup dječje hip hop i breakdance skupine Atomic Dance Factory.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti