PODRAVSKO SUNCE Postavljene ljuljačke za djecu s teškoćama koje su nabavljene donacijom natječaja 'Moj Zaba start' Zagrebačke banke

Glavni cilj projekta bio je omogućavanje pristupa i ravnopravno sudjelovanje učenika s motoričkim teškoćama u aktivnostima igre, vršnjačkog druženja, socijalizacije i dobivanja iskustva važnih senzornih osjeta ljuljanja

 

Zahvaljujući glasačima, COOR Podravsko sunce pobijedilo je prošle godine na natječaju 'Moj Zaba start'  Zagrebačke banke d.d. Projekt 'Sunčeva ljuljačka' osvojilo je donaciju vrijednu 30.000 kuna te je predvidio nabavku i postavljanje ljuljačke namijenjene učenicima u invalidskim kolicima.

Glavni cilj projekta bio je omogućavanje pristupa i ravnopravno sudjelovanje učenika s motoričkim teškoćama u aktivnostima igre, vršnjačkog druženja, socijalizacije i dobivanja iskustva važnih senzornih osjeta ljuljanja.

Pripremajući se za predstavljanje projekta, djelatnici škole razvili su ideju obnavljanja cjelokupnog dječjeg igrališta po principu univerzalnog dizajna namijenjenog korištenju kako učenika i polaznika COOR Podravsko sunce, tako i sve djece lokalne zajednice.

- Vodeći se smjernicom 'Dostupnost svima' početkom listopada postavljena je i naša prva zvijezda ljuljačka za koju se nadamo da će nam otvoriti vrata i pružiti mogućnosti potpunog uređenja igrališta i doprinijeti prihvaćanju te vrijednostima individualnih različitosti – rekli su iz Centra Podravsko sunce.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti