EDUKAL 2019 Peta edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti pod geslom 'Gledaj osobu, a ne demenciju'

EdukAl je postao  najveći skup o demenciji, njezinom bremenu i mogućnostima unaprjeđenja kakvoće života osoba koje žive s demencijom, a zanimanje za njega proširilo se je prošle godine i na nama susjedne zemlje pa je tako postao konferencija s međunarodnim sudjelovanjem

 

Hrvatska udruge za Alzheimerovu bolest poziva članove i prijatelje demencije, njegovatelje i skrbnike osoba s demencijom, zdravstvene i socijalne radnice, psihologe, rehabilitatore, terapeute i sve koji se svakodnevno susreću s javno-zdravstvenim problemima demencije na EdukAl 2019 - Petu edukativnu konferenciju o Alzheimerovoj bolesti koja će se održati 5. i 6. prosinca 2019. u zagrebačkom Hotelu International. EdukAl je postao  najveći skup o demenciji, njezinom bremenu i mogućnostima unaprjeđenja kakvoće života osoba koje žive s demencijom, a zanimanje za njega proširilo se je prošle godine i na nama susjedne zemlje pa je tako postao konferencija s međunarodnim sudjelovanjem.

Geslo ovogodišnje konferencije je 'Gledaj osobu, a ne demenciju'. Ova snažna poruka izražava sav smisao potrebe jačanja psihosocijalnih pristupa osobama s demencijom koji su usmjereni na što duže očuvanje preostalih sposobnosti osoba s demencijom odgovarajućim nefarmaceutskim pristupima i jačanjem povezanosti s mogućnostima koje u tom području pruža medicina i javnozdravstvene politike.

Kako je novost oogodišnje konferencije upravo njezino regionalno otvaranje prema iskustvima svih koji liječe i formalno ili neformalno skrbe i njeguju osobe s demencijom, odnosno svojim odlukama utječu na kakvoću života osoba s demencijom iz udruge pozivaju da aktivno sudjelujete u prijedlozima za izlaganja i poster prezentacijama.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti