UDRUGA TJELESNIH INVALIDA KAŠTELA Kroz projekt 'Nikada nije kasno' zaposlene žene i osigurana pomoć starijim osobama

Žene zaposlene kroz ovaj projekt i pomoć u kući pomažu u dijelu obveza starijim i nemoćnim osobama, a na prijedlog Centra za socijalnu skrb te je na ovakav način pomoć pružena za 56 korisnika

 

Udruga tjelesnih invalida Kaštela u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te Centrom za socijalnu skrb ovog je utorka zainteresiranima predstavila projekt 'Nikada nije kasno', koji se provodi u sklopu programa 'Zaželi' Ministarstva rada i mirovinskog sustava iz Europskog socijalnog fonda,  a glavni mu je cilj zapošljavanje žena.

Projekt se na području Kaštela provodi od drugog dijela lipnja prošle godine i traje 30 mjeseci, a u sklopu projekta, na različitim poslovima pomoći u domaćinstvu, u kolovozu prošle godine zaposleno je 12 žena koje će status zaposlenih osoba imati 24 mjeseca.

Žene zaposlene kroz ovaj projekt i pomoć u kući pomažu u dijelu obveza starijim i nemoćnim osobama, a na prijedlog Centra za socijalnu skrb te je na ovakav način pomoć pružena za 56 korisnika.

Osim zapošljavanja žena, s naglaskom na žene starije od 50 godina,  projekt osigurava i edukaciju žena za poslove koje obavljaju, a kroz javnu nabavu osigurane su i higijenske potrepštine za krajnje korisnike o kojima skrbe.

Ove informacije o projektu, kao i druge, sudionicima okruglog stola za projekt „Nikada nije kasno“ predstavile su voditeljica projekta Mirela Trebec te koordinatorica projekta Mirjana Bilić Kovačević. Osim informacija o projektu na okruglom stolu mogla su se čuti i dosadašnja iskustva žena zaposlenih kroz ovaj projekt, kao i krajnjih korisnika te predstavnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalnu skrb.

Okrugli stol ovog utorka bio je prvi od tri planirana okupljana zainteresiranih, na kojima će se pratiti tijek i provedba projekta.

Anita Blažinović