UDRUGA 'PUTEVI MILOSTI' Konferencija projekta 'Osobna asistencija za osobe s invaliditetom'

Cilj projekta je pružiti pomoć osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz uslugu osobne asistencije kako bi im se olakšale svakodnevne aktivnosti koje zbog  invaliditeta ne mogu samostalno obavljati

 

Dana 22. studenog 2019. u velikoj sali gradske četvrti 'Gornji grad' u Osijeku je održana Uvodna konferencija za medije projekta 'Osobna asistencija za osobe s invaliditeom UP.02.2.2.09.0049'.

Projekt je odobren u sklopu poziva 'Razvoj usluge osobne asistencije za osobe  s invaliditetom – faza II'  Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Ukupna vrijednost projekta je: 1.282.127 kuna. Intenzitet potpore iznosi 100 posto U trajanju od 24 mjeseci, od 7. lipnja 2019. do 6. lipnja 2021.

Nositelj projekta je Kršćanska humanitarna udruga 'Putevi milosti'. Partner na projektu je Udruga paraplegičara i tetraplagičara Osječko-baranjske županije.

Cilj projekta je pružiti pomoć osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz uslugu osobne asistencije, kako bi im se olakšale svakodnevne aktivnosti koje zbog invaliditeta ne mogu samostalno obavljati. Uslugu  osobne asistencije će koristiti  osam osoba s invaliditetom u vremenu od 80 sati mjesečno. Na projektu je zaposleno osam osobnih asistenata koji su prošli edukaciju za kako bi što uspješnije skrbili o osobama s invaliditetom.

Uvodnoj konferenciji su prisustvovali korisnici projekta, članovi njihovoh obitelji i osobni asistenti zaposleni na projektu. Nazočnima se obratio predsjednik udruge Krešo Žarković, voditeljica projekta Julijana Rugle, tajnik partnerske organizacije UPIT-a Goran Gojković, administrativna djelatnica UPIT-a Biljana Majnik i savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u područnom uredu Osijek Mario Burek.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti