ANJA KUKOR Izložba fotografija 'Ljubav nije nasilje' povodom međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Motivi fotografija pokazuju skrivenu traumu i strah žrtava nasilja

 

U auli zgrade Gradske uprave u Zagrebu u tijeku je izložba fotografija 'Ljubav nije nasilje' autorice Anje Kukor.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog, u suradnji Doma za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji 'Duga – Zagreb' i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Motivi fotografija pokazuju skrivenu traumu i strah žrtava nasilja.

Tom prigodom uručena je i nagrada za najbolju fotografiju. Naime, Ženska soba – Centar za seksualna prava u suradnji s Domom 'Duga – Zagreb' organizirala je fotografski natječaj naziva '1 od 3' žene za izbor najbolje fotografije usmjerene na prikaz prevencije i suzbijanja nasilja u obitelji i seksualnog nasilja nad ženama, s  namjerom da javnost upozori kako će jedna od triju žena tijekom života biti izložena nekom obliku nasilja. Na tom fotonatječaju je pobijedila Andreja Štefić, studentica Filozofskog fakulteta s radom 'Dok nas smrt ne rastavi'.

- Moj stav je jasan: imamo nultu stopu tolerancije prema nasilju uopće, a posebno prema ženama! Stoga sa zadovoljstvom otvaram ovu izložbu i ujedno čestitam autorici pobjedničke fotografije - naglasio je gradonačelnik Bandić prilikom otvaranja.

Ravnateljica Doma 'Duga - Zagreb' Željka Barać je kazala da je nasilje nad ženama i u obitelji nažalost i nadalje veliki društveni problem. - Ovom izložbom želimo skrenuti pažnju na njega.

Otvorenjem ove izložbe započela je kampanja '16 dana aktivizma' protiv nasilja nad ženama.

- Izložba je otvorena do 29. studenog, a sadržava 18 fotografija s modelima u uzrastu od dvije do 91 godine, čime smo željeli pokazati da se nasilje događa u svim dobnim skupinama - rekla je autorica Izložbe Anja Kukor prilikom otvorenja.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti