HOTEL WESTIN Centar za rehabilitaciju Zagreb obilježio 35 godina rada podružnice u Sloboštini

Po završetku svečanosti započeo je simpozij s međunarodnim sudjelovanjem 'Integrirane usluge kroz međusektorsku suradnju' na kojem su izlagali domaći i strani znanstvenici i stručnjaci različitih resora

 

Centar za rehabilitaciju Zagreb obilježio je 35 godina rada svoje podružnice u Sloboštini na svečanosti u hotelu Westin, a uzvanike je pozdravila i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić.

- Podrškom ovom simpoziju želimo potvrditi ono što u Gradu Zagrebu već odavno i provodimo, a to je rješavanje poteškoća, posebice djece, mladih i osoba s invaliditetom. Jako je važno da se interdisciplinarno pristupi tom problemu jer je on i edukacijski i socijalni. To je ekonomski i bihevioralni problem i ovaj simpozij će sigurno danas dati neke prijedloge i naći načina za određena poboljšanja - istaknula je zamjenica Majić objasnivši kako je upravo iz tog razloga bitno da znanstveni skup koji slijedi okuplja različite dionike s područja predmetne problematike.

Zamjenica je dodala i kako su gradski strateški dokumenti u ovom području nadstandardni, ali da uvijek ima mjesta za poboljšanje, pogotovo u smislu kontinuirane edukacije djelatnika ali i cjelokupnog društva jer 'sve to utječe na dobrobit naših sugrađana s poteškoćama'.

Ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb Ružica Stipčić zahvalila je svim uzvanicima na svesrdnoj pomoći i suradnji kroz dugi niz godina, ne samo u ovih 35 podružnice Sloboština, već u pune 72 godine koliko Centar za rehabilitaciju postoji. Ravnateljica se osvrnula i na odličan stručni kadar unutar Ustanove, koji svojim korisnicima - a trenutno ih ima više od 600 - pruža najbolju moguću profesionalnu uslugu. Sloboština je i prije 35 godina bila suvremena ustanova, prva takve vrste u Hrvatskoj, koja je pružala usluge djece s intelektualnim poteškoćama.

Okupljene su također pozdravili i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Čelić, savjetnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Zvjezdana Bogdanović te dekanica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Snježana Sekušak-Galešev.

Poslije govora, prikazan je dokumentarni film o podružnici u Sloboštini, koji su djelatnici uz pomoć korisnika Centra sami snimili, a po završetku svečanosti započeo je simpozij s međunarodnim sudjelovanjem 'Integrirane usluge kroz međusektorsku suradnju', koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Na plenarnom panelu kojim moderira Božo Skoko izlažu domaći i strani znanstvenici i stručnjaci različitih resora koji pružaju podršku djeci s teškoćama u razvoju. Svi oni doprinijet će analizi ovog područja, vrijednim uvidima o daljnjem jačanju usluga za djecu s teškoćama te osnažiti međusektorsku suradnju i partnerstvo za svu djecu s teškoćama u razvoju kao i za 220 djece Grada za koje podružnica Sloboština skrbi kroz sve svoje programe.

Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti