TIFLOLOŠKI MUZEJ Besplatna radionica 'Pristupačni turizam za slijepe' u Šibeniku

Kako kulturno-turistička ponuda za osobe s invaliditetom i slijepe osobe ne doseže standarde koje bi trebala, u tom dijelu uočena je mogućnost podizanja razine kvalitete, tako je cilj ove radionice informirati male i srednje poduzetnike te kulturne radnike i druge kako bi njihova turistička ponuda bila sveobuhvatnija i u skladu sa standardima EU

 

U Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku, 19. prosinca od 10 do 14 sati, Tiflološki muzej iz Zagreba će održati besplatnu radionicu pod nazivom 'Pristupačni turizam za slijepe', u okviru koje će predstaviti projekt UNESCO4ALL, lokalnim i regionalnim javnim i privatnim tijelima zaduženim za turizam, kulturu i kreativnost, ali i svim zainteresiranim sudionicama.

Tiflološki muzej će sudionike radionice upoznati s projektom te će dobiti osnovne smjernice za prihvat i komunikaciju sa slijepim osobama. Kako kulturno turistička ponuda za osobe s invaliditetom i slijepe ne doseže standarde koje bi trebala, u tom dijelu uočena je mogućnost podizanja razine kvalitete. Cilj ove radionice je informirati male i srednje poduzetnike te kulturne radnike i druge kako bi njihova turistička ponuda bila sveobuhvatnija i u skladu sa standardima EU.

Radionica će uključivati predstavljanje EU projekta UNESCO4ALL TOUR, kratko predavanje o Šibenskoj katedrali Sv. Jakova, predstavljanje Oznake izvrsnosti te praktičnu radionicu pristupačnog turizma, gdje svi zainteresirani mogu naučiti kako prilagoditi svoje usluge osobama oštećena vida.

Ako se želite pridružiti radionici u Gradskoj knjižnici i naučiti nove vještine koje mogu vašem privatnom biznisu dati neku novu dimenziju ovo je jedinstvena prilika za Vas. Najuspješniji i najkreativniji dionici u turizmu Šibenika bit će po završetku projekta  među laureatima za dodjelu prestižne Oznake izvrsnosti (Label of Exelence), koja će im osigurati put prema  novoj grupaciji turista. Kulturna baština grada Šibenika i njegov UNESCO spomenik kulture, Katedrala sv. Jakova, prepoznata je u svijetu kao jedinstvena i neprocjenjiva. Upravo ta osobnost Katedrale bila je presudna da ju se uvrsti među odabrane europske spomenike kulture koji će se promovirati preko EU projekta UNESCO4ALL TOUR.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti