ISTRA U Općoj bolnici Pula otvoren šalter za centralno naručivanje

Opća bolnica Pula je središnja i najveća istarska zdravstvena ustanova. U njoj radi više od 1.200 zaposlenika. Gravitira joj više od 160.000 stanovnika

 

Iz Istre stiže dobra vijest za pacijente, a to je da je od jučer, 13. siječnja, u Općoj bolnici Pula, u novoj zgradi poliklinike, otvara šalter za centralno naručivanje za preglede i pretrage.

Opća bolnica Pula je središnja i najveća istarska zdravstvena ustanova. U njoj radi više od 1.200 zaposlenika. Gravitira joj više od 160.000 stanovnika.

Kako je objavljeno na www.glasistre.hr, nova zgrada poliklinike, gdje će biti objedinjene sve ambulante i sva specijalistička dijagnostika Opće bolnice Pula, pomalo se useljava.

- U suterenu su se smjestili fizijatri/reumatolozi s odjelom za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, a prizemlje je namijenjeno poliklinikama. Od prošlog tjedna ovdje je i očna ambulanta, a dnevne pacijente na novoj lokaciji već neko vrijeme primaju pedijatrijska, otorinolaringološka, dermatološka, ambulanta za bol te anesteziološka ambulanta.

Pojašnjeno je da je potonja 'stigla' iz Mornaričke bolnice, dok su sve ostale samo prešle (novu) cestu u krugu bolnice u Zagrebačkoj ulici. Poliklinika je potpuno opremljena novim namještajem, a što se tiče medicinske opreme, koristi se postojeća, dok ne stigne nova koja je naručena ili još traje izbor najpovoljnijeg dobavljača u sklopu dugotrajne i složene javnonatječajne procedure.

- Želimo pacijentima omogućiti da se i ovdje, u Zagrebačkoj, mogu upisati za preglede i pretrage pa će od danas na samom ulazu u zgradu poliklinike proraditi i šalter za centralno naručivanje. Uz postojeći u Mornaričkoj bolnici koji će još neko vrijeme ostati aktivan. Do konca siječnja cilj nam je iz Mornaričke bolnice u Zagrebačku vratiti laboratorij, u njihovu matičnu zgradu pored poliklinike, u kojoj su već kompletna radiologija i nuklearna medicina. U Mornaričkoj bolnici ostat će samo hitni laboratorij. Oni su malo osjetljiviji za preseljenje radi specifične opreme, analizatora koje trenutno ispitujemo - rekla je pomoćnica ravnateljice bolnice za sestrinstvo Irina Pucić za Glas Istre.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti